Hain darbenin ardından Suriye’de sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekâtı ve Güneydoğu’da da PKK operasyonları büyük bir başarı ile yürütülmekte. 
Malumları Fırat Kalkanı Harekâtı’nın amaçları arasında güvenliğimiz açısından şu iki husus öne çıkmaktadır. Birincisi artık ülkemiz için ciddi bir tehdit oluşturmaya başlayan IŞİD’i bölgeden atmak, ikincisi de PKK’nın Suriye kuzeyinde bir Kürt Koridoru tesisine mani olmaktır. 
Başlangıçta yapılan değerlendirme hatalarından palazlanan IŞİD’in Türkiye’de her terör eyleminin içinde yer aldığının anlaşılması, Türkiye’nin derhal harekete geçmesini gerektiriyordu. Maalesef yapılamadı. Zira Türk-Rus ilişkilerinin gerilmesi Türkiye’nin elini zayıflatmış, başta ABD olmak üzere Batılı dostlarımızda bir türlü ikna edilememişti. 
Bunun yanında Suriye’de iç savaş başlar başlamaz PKK’da; Irak sınırımızda olduğu gibi Suriye sınırımızı da doğudan batıya kontrol hevesine kapılmıştı. Yine değerlendirme hatalarımızdan yararlanarak Mardin ve Şanlıurfa hudut bölgesinde Cezire ve Kobani, Kilis bölgesinde de Afrin kantonlarını oluşturmayı başarmıştı. IŞİD’in kontrolündeki Gaziantep sınır boyu ile Kürt Koridoru tesis edilmiş olacaktı. Bu tehlikeli gelişmeleri Türkiye sadece kırmızı çizgi ilan etmekle yetinmek zorunda kalmıştı. 
Zira Türk-Rus ilişkileri gergindi ve Türkiye’nin eli zayıftı. 
ABD ve AB ile başta mülteci sorunu olmak üzere mevcut problemler ve PKK’nın üst üste gerçekleştirdiği katliamlar da Pensilvanya haini için tam bir fırsattı. 
Bir PKK’lı 15 Temmuz darbesinden haberli olduklarını geçenlerde açıkladı. TSK’nin bugünlerde icra ettiği operasyonlara hedef olan büyük gruplar; PKK’nın 15 Temmuz darbesinden pay alma hesabını işaret etmiyor mu? 
Fırat Kalkanı Harekâtı ile hemen Suriye’de ne kadar derinlikte, ne kadar süre kalınacağı soruları ortaya çıktı. Derinlik meselesi için öne çıkan kriterlerin başında; Türkiye’nin kolaylıkla destekleyebileceği ve kolaylıkla kontrol edebileceği derinlikte bir arazinin hedef alınmasının gerektiği, süre için ise Suriye’de ateşkesin sağlanarak bir anlaşmaya varılması öngörülmektedir. 
Başarı ile yürütülen ve sonuçlandırılacak olan Fırat Kalkanı Harekâtı, Türkiye’nin güvenliği ve Suriye’nin geleceğinin kararlaştırılacağı masada Türkiye’ye söz hakkı sağlayacağı açısından fevkalade önemsenmeli ve desteklenmelidir. 
Değerli okurlarım, 
Bugün Kurban Bayramı. 
Başta gerek Fırat Kalkanı Harekâtı’nda gerek PKK operasyonlarında bölücü hainlere ve düşmanlarımıza karşı amansız mücadele eden yiğit ve kahraman Ordumuzun, polislerimizin ve korucularımızın Mübarek Bayramlarını, hepimiz için yürekten kutlarım, alınlarından öperim. Daima muzaffer olmalarını Ulu Tanrı’dan niyaz ederim. 
Tabii sizlerin de Bayramı kutlu olsun. 
Nice nice bayramlara.