Merhabalar sevgili dostlar,

Tüm Dünyayı etkisi altına alan virüs nedeniyle bu kış hanımlar arkadaş toplantıları,paralı yada altın günlerine hasret kalsalar da bir çoğumuz da zamanının çoğunu evler de geçirdiği için mutfak da yenilikler keşfetmek ve bitmek bilmeyen yemek, pasta. börek çörek ve kurabiye çeşitleri denedik.

Mutfaklarımız da neredeyse olmazsa olmaz dediğimiz ve teneke kutular yada cam kavanozlarımız da olan ve çayın kahvenin yanında atıştırdığımız ''kurabiyeler'' hepimizin vazgeçilmezidir.

Bugün de sizlere onlardan birini yazmak istedim,ağızda dağılan ve fındığın tadını tam alabileceğiniz üstelikte uzun süre kavanozlarınız da kalabilecek bir tarif..

MALZEMELER:

• 30-32 ad kurabiye içindir.

HAMUR;

• 125 gr yumuşak tereyağ yada margarin

• 2 ad yumurta(1nin sarısı üzeri için ayrılacak)

• 1 su bardağı Pudra şeker

• 4 yemek kaşığı fındık ezmesi

• 5 yemek kaşığı tahin + 5 yemek kaşığı pekmez

• 1 çay bardağı nişasta

• 1 paket kabartma tozu

• 3,5 su bardağı un

ÜZERİNE:

• 1 ad yumurta sarısı

• 1 yemek kaşığı süt

• 1/2 çay kaşığı kakao

YAPILIŞI:

• Oda sıcaklığındaki tereyağ yada margarini bir kaseye alın.

• Pudra şekerini ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.

• Tahin,pekmez ve fındık ezmesini ekleyin.

• Nişasta,kabartma tozu ve unu eleyerek ilave ederek yoğurun.

• Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.

• Takribi 30-32 ad olacak şekilde hamuru yuvarlayın.

• Yuvarlak olacak şekilde hazırlayın.

• Bir kürdan yardımıyla üzerlerine kafes yapın ve tepsiye dizin.

• Üzeri için;yumurta sarısı,süt ve kakaoyu karıştırın.

• 175 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...