İspanyollar iki olayda uyumazlarmış. Birisi boğa güreşleri biri de Real Madrid-Barcelona maçı. Türk futbolunda da Fenerbahçe-Galatasaray maçında da hayat durur, haftalarca yorum yapılır.
Bu maçın yorumu da yok esasında,
Galatasaraylı futbolcular çok kötü oynamadı. Hiç oynamadılar. Galatasaraylı futbolcuların evinde rahat uyuyamayacağı bir maç oldu. Fenerbahçe hiç oynamayan Galatasaray’a karşı düzenli oynayarak rahat kazandı. Aldatmasın bu skor.
Maçın yıldızı bana göre Josef De Souza, gerçekten bugünkü oyunuyla göz kamaştırdı. Geldiğinden beri ilk defa gerçek bir orta saha gibiydi.
Fenerbahçe rahat bir nefes aldı. Bu maçla galibiyet serisini dörde çıkardı, Özgüvenini geliştirdi, bence fikstür avantajı ile ilk yarıyı iyi bir yerde bitireceklerdir. Orta sahaya yaratıcı bir kişilik bulabilirlerse sezonun son maçına kadar yarışın içinde kalırlar.
Galatasaray için üzücü bir geceydi. Üzücü olan hiçbir şekilde gayret göstermemeleri, hiçbir baskıya karşılık verememeleriydi. Yoksa Fenerbahçe’nin bir puan gerisindeler. Kaybettikleri yalnızca bir maç. Derhal toparlanıp bu maçı unutmalılar. Gelecek ümitsiz görünse de karanlıktan aydınlığa yanlızca bütün halinde olduklarında çıkabilirler.