Fedakarlık, ilk nefesle başlar çünkü nefes vermeden alamazsınız. Tıpkı bu basit görünen eylem gibi hayatta da fedakar olmak zorundasınız. Gerek iş yaşamınızda, gerekse ailenizde.

Fedakarlığı isteyerek de, istemeyerek de, zorunda kalarak da yapabilirsiniz. Siz, elinizden geleni yapmazsanız, karşınızdaki insanlar da sizin için bir şey yapmazlar. Yaptığınız fedakarlıklar varoluşun akışın içindeyse, bu eylem beklentisiz olur ve haz verir. Aksi takdirde akış dışında yapılan her fedakarlık acı ile sonuçlanır. 

Toplumda doğru şekilde vermek bir sanattır, siz eğer özünüzü verirseniz, yani içinizdeki koşulsuz sevgiyi insanlara akıtırsanız o, size binlerce kez geri döner. Siz çevrenize, sevdiklerinize bir adım atarsanız, onlar da size bin adım atar. Yeter ki bu verme eylemini hiçbir şart, koşul beklemeden gerçekleştirin ve içinizi akıtın. 

Yaptığınız fedakarlıktan hem kendinizin hem de toplumun yararlanması, fayda görmesi önemlidir. Eğer varoluşun işleyişini, amacını bilirseniz gerçek fedakarlık yapma yolunda adım atarsınız. Varoluşun tek amacı sevmektir. Sevgidir. Sizin yaptığınız fedakarlık, sevgi verme eylemine dönüşecek. Bu, en büyük verme işlemidir. O zaman bencillik ortadan kalkacak ve özgürlük gelecek. 

Sevgi, verme ve haz almayla ilgilidir. Ama acı çekmek bilincin daralmasıyla ilgilidir. Derin nefes alıp verdikçe, genişlediğinizi ve hafiflediğinizi hissedersiniz, nedensiz bir haz içindesinizdir. Bu histen çıkmak istemezsiniz. Fakat bazen de sevgi nefrete dönüşebilir,  o zaman bilin ki sevgi nefrete dönüşmüş ve acı çekiyorsunuz.

Siz, pozitif enerji ile dolduğunuzda,  öz merkezinizde olursunuz ve enerji sizden doğru herkese akar. O zaman aldığınız haz sonsuz olur. Sonsuzluk başı ve sonu olmayan bir şeydir. Nedensiz, nedeni olmayan huzur en büyük mutluluktur. Ruhi özünüzde kaldığınızda evrenle de, hayatla da, çevrenizle de kalmış olursunuz. Özünüzden uzaklaşırsanız kendinizden de uzaklaşırsınız ve acılar başlar.

O yüzden önce kendinizi sevin, sonra insanların öz varlıklarına ulaşın. Kendinizi sevmeden, başkalarını da sevemezsiniz. Fedakarlık, kendini sevmekle ilgilidir.

Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan ‘’Fedakar Olma Sanatı Değişim Programı’’ sayesinde doğru fedakarlık yapacaksınız. Doğru fedakarlıktan bahsettiğimiz bilinçli fedakarlık. Bir şey almak için bir şey vermek gerekiyor. Bu program sayesinde varoluşsal fedakarlık ile tanışacak ve eylemlerinizi buna göre icra edeceksiniz. Böylece farkındalık da gelişmiş olacak. Bilinçli seçimlerde bulunacaksınız.

‘’Fedakar Olma Değişim Programı’’ sekiz çalışmadan oluşuyor ve her çalışma kırkbeş dakika sürüyor. Pratik uygulamlar  ve teorik bilgilendirmeler var. Pratik uygulamalar nefes çalışmaları, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme çalışmalarından iberettir. Değişim Uzmanları programın rehberliğini üstleniyor. Beden hareketleri nefeslerle beraber dinamik şekilde uygulanıyor. Böylece beden canlanıyor ve pozitif enerji ile doluyor.  Böylece yenilenecek,  tazelenecek ve arınacaksınız. İçinizdeki tüm negatif güçler, pozitife dönüşecek.

O zaman tüm koşullandırmalardan ve kalıplardan kurtulacak kendinizi özgür hissedeceksiniz. Değişim insanı mutlu eder. Mutluluğun kapıları ardına kadar açılır. 

Değişim  zamanı gelmiştir. Değişim rüzgarını içinize alın ve her an sonsuzluğun hazzını yaşayın. 

Neval KÜTÜK

Dünya Değişim Akademisi 

[email protected]

www.dunyadegisimakademisi.com

0530 877 06 04