BORANİ, Anadolunun farklı yerlerinde ıspanak ve fasulye ile yapılan, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilen bir yemek çeşididir.

Kış aylarında genellikle kuru fasulye ile yapılanı daha çok tercih edilir.

Eğer hiç tatmadıysanız bu hafta sofranız da bu yemeğe yer vermenizi öneririm.

Buyrun başlayalım...

  • MALZEMELER:
  • 4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su bardağı su + 2 su bardağı et suyu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Geceden ıslattığınız fasulyeleri bol suda haşlayın ve süzün.
  • 2 su bardağı su ile rondodan geçirerek püre haline getirin.
  • Bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
  • Unu ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Un kokusunu vermeye başlayınca zeytinyağını ekleyerek unun yumuşamasını sağlayın.
  • Ateşin altını kısın ve et suyunu ekleyin.Topaklanma yapmadan hızlıca karıştırın.
  • Püre haline getirdiğiniz fasulyeleri ve tuzunu ilave edin.
  • 5 dakika birlikte karıştırarak un ve fasulyenin birbirine harmanlanmasını sağlayın.
  • Servis tabağına aldığınız ''BORANİ''nin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..