Farkındalık yükselince sezgi daha derin bir şekilde hissedilir. Sezgi içsel bir olgu olduğu için farkındalığın derinleşmesi yükselmesinden daha önemlidir. Farkındalığın derinleşmesi sezginin algılanmasına yardımcı olur. Sezgi sizin iç rehberinizdir, farkındalığınız derinleştikçe sezgiyi daha iyi algılayacaksınız.

Sezginin sesine kulak verin, sezginin sesi mantığın sesine karşıdır. Gerçeğe ulaşmak için sezgiyi göz ardı etmemeniz gerekir. Mantıkta yüzeysel bir anlayış,  sezgide ise derinsel bir kavrayış vardır. Farkındalık yükselince mantıksal ve sezgisel olanı net bir şekilde ayırt edersiniz.

Sezgi devreye girdiğinde sessizce gözlemlemeye başlarsınız, o zaman gördüğünüz herşeyde derin bir anlam bulacaksınız.  Bu anlam mantıkla anlaşılamaz yalnızca sezgi ile kavranabilir ve algılanabilir. Sezgi ve farkındalık herşeye empati ile yaklaşmanıza neden olur. Sıradan şeylerde sıradışı güzellikler görmeye başlarsınız.  Bilinçlilik artınca sezgi yeteneği de güçlenmeye başlar.  Varoluşun olağanüstü güzelliklerini görmek için sezgisel bir göz gerekir. Derinlerde saklanmış bu göz, sezgi ve farkındalık sayesinde ortaya çıkmaya başlar. 

Her sıradanlık sıradışılığa dönüşmeye başlar. Bir olaya sezgi ve farkındalıkla bakınca varoluşun gizemini kaçırmazsınız. Bunun için zihni aşmak ve zihinsizlik haline ulaşmak gerekir. Zihinsizlik hali, sizin başka boyutlara açılmanızı sağlar. Böylece şimdiki anı dolu dolu yaşayacak, gördüğünüz güzellikler karşısında hayrete düşeceksiniz.

Zihin her zaman yıkıcıdır fakat sezgi yapıcıdır. Zihin sahiplenmek ve köleleştirmek isterken, sezgi ise özgürleştirmek ister. O yüzden sahiplenmeyi bırakıp,  özgür olun. Yıkıcı olmaktan vazgeçin, yapıcı olun.

Eğer sezgi ve farkındalık devreye girince sahiplenme bırakılır , sevginiz de özgür olur. 
Varoluşun güzelliği ile bütünleşmek sizin elinizde..Sorgulayan zihni bırakın ve farkındalık,  sezgiyle dolu hayata kuantum sıçrama yapın.