Merhaba Kıymetli Okurlarımız,

 Kadın olmak var birde fark yaratan kadın gibi kadın olmak var değil mi?

Her şartta güçlü ve dik durabilen,vasıflı,kendine güvenen,üretken, girdiği her ortamda saygı gören,asil,zarif,sürekli kendini geliştirmek için çalışan,akıllı kadınlar dokunduğu her yerde farklar,güzellikler yaratır değil mi? Şüphesiz ki, bu kadınlar devletimize,milletimize faydalı,donanımlı,erdemli evlatlar yetiştirirler.

Gözlemlerime dayanarak,  aşağıda hemcinslerimize  dair bir gruplama yaptım.

Şu an hangi gruba dahil olduğunuzu bulup bunun üzerinde düşünmeniz bile yarınlarımıza yön vermek adına çok önemli bir adım diye düşünüyorum.Herşey düşünmek neticesinde karar almak ve kararlarımızı azimle uygulamaktan geçiyor ise yolumuzu (grubumuzu)sabit kılmak yada değiştirmekte bizim elimizde değil mi?

**Bazı kadınlar vardır;özgüvenini, gücünü sadece yüksek gelirlerinden alırlar.  İnsanların iflas edebileceği,işlerini kaybedebileceği yada sırtını dayadığı zengin eşleri var ise bunları kaybedebileceği hiç aklına gelmeden, yarını hiç düşünmeden öylece alelade yaşar giderler.Vasıflarının olmamasının,yetilerini aç bırakmanın acısını ise maalesef ki acı gerçeklerle yüzleşmeden öğrenemezler.

**Bazı kadınlar vardır;güçlerini eğitimlerinden, ekonomik bağımsızlıklarından alırlar.Erkek egemenliğini reddederler ve hakları ihlal edildiğinde kendi başlarına hayatlarını idame ettirebileceklerinin  farkındalığından kaynaklanan özgüvenleri vardır. Yara aldıklarında bunları sarar ve yollarına devam ederler.

**Bazı kadınlar vardır okumamışlardır lakin kendilerini öyle güzel yetiştirmişlerdir ki onlara hayran kalırsınız.Gerektiğinde çalışırlar bilirsiniz ki hayata muhakkak bir yerden tutunabilme gücüne sahiptirler.Hayatın cilvelerine karşı temkinlidirler,yara aldıklarında kendilerine ilaç olmayı bilirler.

**Bazı kadınlar vardır eğitimlidir ama sindirilmişlerdir,kendi başlarına hiç bir şey yapamayacakları onlara ta...küçükken empoze edilmiştir ve bu kadınlar yaş alsalar dahi bu psikolojiden çıkamazlar. Muhakkak ona yön verecek,başında duracak bir erkeğe ihtiyaç duyarlar ama bu baba olur ama eş olur."Ben bilmem eşim,babam bilir" gölgesinde yaşar giderler.İşin acı tarafı; çoğu kişilik haklarının gaspedildiğinin, ayrı bir birey olduğunun farkında bile olmadan, bunun doğru olduğunu düşünerek yaşar gider.

 Sevgi ve saygılarımı sunar esenlikler dilerim.