Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz? 

Merhabalar adım Ezgi Nur Çakar .Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik

bölümü son sınıf öğrencisiyim ve eğitimime hala devam etmekteyim.

Neden Medya? 

Medya oldukça geniş kapsamlı bir o kadar zevkli eğlenceli ve alanında ilerleyip kendimi yönlendirebileceğim çok yönlü bir departman ve ben içinde bulunmaktan oldukça keyif aldığım mecra.

Medyaya ilk adımı nasıl attınız? 

Bu sektöre ilk adımı lise yıllarımda tercih ettiğim bölüm ile attım. İletişim lisesi'nin radyo televizyon sinema bölümünü bitirdim. Bölümümü bitirdikten sonra staj döneminde haber departmanına olan ilgim ve gazeteciliğe merakım ile bu serüvenim başladı.

Medya dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı? 

Bu alan dışında almak istediğim sertifika ve programlar eğitimler var ama asıl yapmak istediğim meslek muhabirlik .

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir? 

Gazetecilik mesleğinde mesleği severek yapmanın aslında doğru haber yapmak habere kendi görüş ve yorumunu katmayıp tarafsız olarak yapmak olduğu görüşündeyim fakat günümüzdeki zorluğu özgürce düşüncelerini belirtememek bazı haber sitesi ve kanalların kendi görüş politikasının dışına çıkmamasından kaynaklanan zorlukları olabiliyor.

Medya dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz? 

Düşünce ve görüşlerini aktaran birçok gazetecinin tutuklanması ve sürgün edilmesi bunu değiştirirdim

Yaptığınız iş için kurs eğitimi şart mı  ya da bu işi yapabilmek için sizce nasıl bir eğitim almak gereklidir? 

Kesinlikle eğitim ve sürekli kendini geliştirmenin şart olduğunu düşünüyorum en azından rakipler bu kadar fazlayken daha iyisini ortaya koymak için bu bir avantaj olur.

Staj çalışmalarınızdan bahseder misiniz? 

Lisede Diyarbakır TRT6 stüdyolarında  üniversitede ise İstanbul Cumhuriyet Gazetesi'nde staj çalışmaları yaptım. 

İyi sunuculuğu nasıl tarif edersiniz? 

İyi sunuculuk bir metne bağlı kalmadan da doğaçlama yeteneğini kullanabilip programı akıcı sunabilen bence

Sunuculukla ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz?  

Sunuculukla alakalı Başkent İletişim Akademisinde diksiyon eğitimi aldım. Cem Öğretir'in sunuculuk eğitimi programından sertifika aldım.

Sizce ekranda olmak için güzellik şart mı? 

Hem güzellik hem eğitim ikisi bir arada neden olmasın.

Sunuculuğun dünyadaki stresli mesleklerden olduğu ifade ediliyor. Sizce böyle mi ? Sunuculuğun stresli yanları neler?  

Program esnasında veya yayında neyle karşılaşacağını bilemeyebiliyorsun bu nedenle biraz stresli

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Genel olarak internette geçiyor bu sıra  haber Akdeniz gazetesinde haber yazıyorum. 

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı? 

Leon sevginin gücü ve Esaretin Bedeli diyebilirim.

KırmızıTürk hakkında neler söylersiniz?  

Spikerler ve Sunucular platformu olduğunu biliyorum varlığını kısa zamanda öğrendiğim bir site.

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Şuan yolun çok başındayım ve basamak basamak daha iyi işler olacağına inanıyorum. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?  

Eğer işinizi gerçekten seviyorsanız peşinden gidin doğru sizi elbet bulacaktır hak ettiğiniz yerde bir gün mutlaka olacaksınızdır. 

Röportaj: Cengizhan KAYA