Eylül ayı geldi ama her şey daha farklı sanki, insanlar, iklimler, gelenekler, adetler, alışkanlıklar sistemler büyük bir hızla değişiyor. Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi. Gelişen teknoloji, bir çok kavramı etkiliyor ancak önemli noktalarda, kitleleri ve geleceğimizi oluşturacak değerlerimize sahip çıkmalıyız. 

TEOG

Örneğin, eğitim çok hassas ve ciddi bir konu. Teog'un aniden kaldırılması, sisteme uyum gösteren öğrenci, öğretmen, okul hatta dershane tümünü etkiliyor. Zaten sınavlar olmasın, herkes bu konuda hem fikir ancak bir ölçme değerlendirme gerekiyor. Bu seçim, okullardaki ders başarı notu ile olacaksa sadece, bazı kayırmalar olabileceği endişesi doğuyor. Her okul kendi sınavını yapsa, yine bir kaos kapıda gibi duruyor. Her öğrenci evine yakın okula kayıt yaptırsa sanırım belli ilçelerde ev fiyatlarında balon artış yaşanır. Sınava gerek kalmadan, her öğrenci yetenekleri ve sevdiği alanda eğitim alabileceği okula kayıt yaptırabilse, ücretsiz alsa bu eğitimini, eşit şartlar olsa işte bu olması gereken model! Ülkemizde bir çok okul ve Atamızın gelecek nesilleri emanet ettiği, saygı değer öğretmenlerimiz var. Aynı kulvarda yığılma olmadan, meslek liselerinin çeşitliliğini de arttırıp, iş anlamında da gençler kaygı duymadan eğitimini alıp, iş hayatına atılabilmeli.

KERKÜK TÜRK YURDUDUR!

Yurt içimizde, yurt dışında saldırılar, hain planlar var, tarih boyunca olduğu gibi. Türk milleti genlerinde taşıdığı asil kanla cesur, kahraman, gerektiğinde savaşçı, akıllı, hoşgörü ve ön görü sahibidir. Hem kendi, hem komşu ülkelerimizin toprak bütünlüğü de kırmızı çizgimizdir. Dilerim dünyada hiç savaşlara gerek kalmadan, gözlerini hırs bürümüş insanlara da, bir sağ duyu hakim olur, barış ve huzur içinde yaşarız yoksa hep beraber felaketi ve sonuçlarını yaşarız.

Mutlu, adil, sağlıklı, huzur ve sevgi dolu günler dilerim.

SEVGİLERİMLE.