Sevgili Okuyucularım Bu hafta sizlere çok önemli bir konu hakkında bilgilendirme yapacağım; 

TÜM ETKİNLİK SEKTÖRÜ İŞVEREN SENDİKASI ETKİNLİK-SEN 1. GENEL KURULU YAPILDI

Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası ETKİNLİK-SEN Pandemi Dolayısıyla bir süredir ertelenen 1. Genel Kurulunu Ankara’da gerçekleştirdi. 81 İlden İl Temsilcisi Delegelerin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı coşkulu bir kalabalıkla geçen Genel Kurulda Etkinlik Sektörünün Yurt Çapındaki Temsilcileri güzel ve anlamlı bir mozaik oluşturdu. Kurucu Genel Başkan Ali Koray ÖZANDAÇ, Genel Kurulda Güven tazeledi. ÖZANDAÇ yaptığı konuşmada şunları söyledi: Ağustos 2020 İtibarıyla Kuruluşu GerçekleşenETKİNLİK-SEN, kurulduğu günden bugüne gelene kadar Yurdumuzun her bölgesinde Pandemi Koşullarına Rağmen 20 kadar toplantı ve organizasyonlar düzenleyerek, Sektörün Çatı Kuruluşu olma yolunda hızla ilerlemiştir.Bu zor dönemde esnafımızın yanında olduk, onlara dokunduk ve sarıldık. Problemlerine çözümler üretmeye çalıştık, seslerini duyurmaya çalıştık. Şimdiye kadar bir araya gelememiş ETKİNLİK Sektörü paydaşları, samimiyetimiz ve gayretli çalışmalarımız ile bizimle birlikte olmaya koşuyorlar. Bugün son derece heyecanlı, mutlu ve gururluyuz.

Dünyadaki ve çalışma hayatındaki gelişmeler doğrultusunda üyelerimizin ihtiyaçları da değişiyor, farklılaşıyor. Bu değişimi gözeterek sürekli ve açık iletişim içinde olmamızı sağlayacak yeni platformlar geliştireceğiz ve sektörde ortak akıl oluşturacağız. Üyelerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek yenilikçi proje ve çözümler üreteceğiz. Çalışma barışını korumayı, işyerlerimizi geleceğe taşımayı ve ülke ekonomisine sağladığımız katma değeri artırmayı hedefleyeceğiz.

Sendikamızın temel amaçları olan;

Etkinlik İşkolu"nda faaliyet gösteren tüm işverenleri sendika çatısı altında toplayarak; üyelerini eksiksiz şekilde temsil etmek,

Üyelerinin çalışma ilişkilerinde, mevzuat çerçevesinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, aralarında karşılıklı yardımlaşmalarını sağlamak,

Kurulmuş veya kurulacak olan işletmelerin daha verimli ve ahenkli çalışması için işkolunda adil sistemlerin kurulmasına ve daha iyi bir çalışma ortamının gerçekleşmesine yardımcı olmak,

Sürekli ve uzun vadeli refah ve sosyal güvence sağlayabilmek için ülke ekonomisini güçlendirici çalışmalar yapmak,

Sektörümüzü Türkiye çapında ve Uluslararası camiada başarıyla temsil edecekfaaliyetlerde bulunmak, ortak bir akıl ve güç oluşturarak bağlı olduğumuz ve iş hayatımızı etkileyen her kurumda asıl söz sahibi olmakve bu amaçlar doğrultusunda bir an önce kalıcı çözümler ve sürdürülebilir tedbirler alınması için sonuç alıcı çalışmalar yapmak için varız.

Hâsılı; insanlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu bir Türkiye için hep birlikte mücadele veriyoruz. “Bütün haklar gayret ve mücadele ile alınır.” gerçeğiyle, birlikte ve beraberce mücadelemizi vereceğiz ve bu haklıve asil duruş sonunda eminiz ki yolun sonu bizler için aydınlık olacak.

Genel Başkan Ali Koray ÖZANDAÇ, Sendikanın dikkat çeken özelliklerinden şu şekilde bahsetti: 15 Milyon çalışana sahip Ülkenin en büyük sektörü olan Hizmet ve Etkinlik Sektörünün Açık ve Kapalı Mekân İşletmeleri, MICE Endüstrisi Firmaları, Turizm Firmaları, Organizasyon Firmaları, Prodüksiyon Firmaları, Sanatçı ve Reklam Ajansları, Catering Firmaları, Fuar Firmaları, Sektörel Toptan İmalat ve Kiralama Firmaları, Ses Işık ve Teknik Ekipman Sağlayıcı Firmaları gibi onlarca farklı bileşeni üyelerimiz arasında. Bu Firmalar yurdumuzun 7 farklı bölgesi ve 20 Farklı Büyük Şehrinden Profesyonel ve Akil arkadaşlarımızile yönetim kurulumuzda temsil ediliyor. %30’u Kadın olan Yönetim Kurulumuz, eşsiz bir nezaket, profesyonellik ve kapsayıcılık ile aklın önderliğinde herkese, her kesime, her siyasi görüşe her inanca eşit mesafede ve samimiyettedir.Şeffaf, Hesap Verebilir, Katılımcı, Eşit, Adı gibi Etkin, Cevap verebilir, Gerçek başarının ‘’Olmaz sa olmaz’’ unsurları olan Hukukun Üstünlüğünü gözeten ve stratejik Vizyona ve kabiliyete sahip bir yönetim anlayışıyla ETKİNLİK-SEN’ de bir araya geldik. Biz Sektörün En Güçlü Sesive Temsilcisi olmak için varız, bu amaçla biriz ve beraberiz. Bu yolda hepimiz aynı rüyayı görüyoruz!İnşallah arkadaşlarımızın azim, irade, kararlılık ve adanmışlığıyla BU RÜYA GERÇEK OLUYOR!  Birlikte Güçlüyüz! Diyerek sözlerini tamamladı.

Ülkemize, Etkinlik Sektörüne ve işverenlerine Hayırlı Olmasını diliyoruz.

Saygılarımla.

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın.