Merhabalar,

 Yaz aylarının en çok çeşidi ile sevilen sebzesi patlıcan'ı lezzetli ve hafif bir yemek olarak pişirelim bugün..Misafirleriniz için de hazırlayabileceğiniz yanında pirinç pilavı ve yeşil salata ile güzel bir akşam yemeği menüsü olacaktır.

   Eğer biraz da acı seviyorsanız ,ekleyeceğiniz kuru acı biber ile lezzeti bir kat daha artacaktır.

    Haydi gelin bu hafta yemek listenize bu yemeği ekleyin.

  • MALZEMELER:
  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 5 ad kemer patlıcan (büyük)
  • 2 ad büyük domates
  • 5 ad sivri biber
  • Tuz + Karabiber
  • 2 su bardağı + 1/2 su bardağı su
  • PATLICANLARI YAĞLAMAK İÇİN:
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağ
  • az tuz
  • YAPILIŞI:
  • Zeytinyağını düdüklü tencereye alın ve yüksek ateşte kızdırarak etleri ekleyin.
  • Etler kavrulmaya başlayınca suyunu bırakacaktır.
  • Bu arada kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın.
  • Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları,tuzunu ,karabiberini,domates püresini ve 2 su bardağı suyunu ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatarak 25 dakika pişirin.
  • Patlıcanları alacalı soyun ve 1 parmak kalınlığında verev doğrayın.
  • Tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  • Patlıcanları tekrar yıkayın ve kurulayın.
  • Üzerlerine fırça ile ayçiçek yağı sürün ve döküm tavada arkalı önlü közleyin.(az tuz serpin)
  • Yayvan bir tencereye 1 kat patlıcan dizin.
  • Pişen etleri delikli kepçe ile alarak patlıcanların üzerine yerleştirin.
  • Bir kat daha patlıcan ve et olarak tencereye dizin.
  • Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın ve tencerenin yanlarına yerleştirin.
  • Sivri biberleri ortadan ikiye keserek aralara yerleştirin.
  • Düdüklü tencere de kalan et suyuna 1/2 su bardağı daha su ekleyin ve etli patlıcanların üzerine gezdirin.
  • Orta ateşte 35 dakika pişirin.
  • Arzuya göre acı kuru biber ekleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...