Merhabalar sevgili dostlar,

Kış mevsiminin sevilerek tüketilen ve birçok yemek çeşiti bulunan ''LAHANA' 'konuğumuz bugün..

Çok besleyici ve faydalı bir sebze olan lahana, güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra ,iltihap önleyici,kalp hastalıkları ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olup,içerdiği yüksek miktar da A-C- ve K vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korur. Alkali bir sebze olan lahana B6 vitamini ve folat açısından da zengindir. Suyu ise ses kısıklığı ve kansızlığa iyi gelir.

Kısaca ''LAHANA''nın faydalarına değindiğimize göre şimdi gelelim tarifimize..

Bir çok evde sevilen yemekler arasında sanırım ''DOLMA” ilk sıralar da gelir.

Gelin bugün güzel bir lahana dolması hazırlayalım.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 1 ad orta boy beyaz lahana

• 400 gr orta yağlı dana kıyma

• 1 ad büyük kuru soğan

• 1/2 su bardağı pirinç

• 7-8 dal ince doğranmış maydanoz

• 2 yemek kaşığı domates salçası

• 1 yemek kaşığı biber salçası

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• Tuz,karabiber,kuru nane

ÜZERİNE:

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 dolu yemek kaşığı tereyağ

• 3 diş sarımsak

• 2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

• Lahananın yapraklarını asma yağrağı büyüklüğünde keserek hazırlayın.

• Kaynar su içinde 5-8 dakika kadar sıcak suda yumuşatın ve soğuk sudan geçirerek suyunu süzün.

• Kıymayı bir kaseye alın.

• Kuru soğanı küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin.

• Diğer malzemelerini de ilave ederek karıştırın.

• Hazırladığınız yapraklara iç malzemesini yerleştirerek sarın ve tencereye dizin.

• Üzerine dökeceğimiz malzemeleri bir kasede karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin.

• Üzerine bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...