Beşiktaş derbide rakibi Galatasaray karşısında beklenilenin aksine maça sürpriz bir kadroyla başladı. Süper Lig’de yer alan üç yerli kuralı nedeniyle ilk 11’de kalede Ersin Destanoğlu, savunmanın solunda Umut Meraş ve Vida’nın yanında Necip’le maça başlayan Beşiktaş ilk 20 dakika hızlı ve istekli bir oyun sergiledi. 

Önde kalabalık bir hücum varyasyonuyla maçın ilk çeyreğinde rakibini boğan fakat skor alamayan bir Beşiktaş izledik. Bunun en önemli nedeni; ceza sahasında aldığı her topu etkisiz kullanan Batshuayi. 

Beşiktaş ofansif yönü ağır basan bir takım ve hücum futbolu oynamayı seviyor. Bu nedenle önde oynayan her oyuncu golü aramak ve atmakla görevli. Takım olarak hücum yapan ve  savunma yapan bir oyun anlayışına sahip. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda her oyuncu Beşiktaş’ta gol atmaya yakın. Bir süre sakatlıklar nedeniyle skor üretmekte sıkıntı çeken Beşiktaş, Larin’in attığı iki golle hem oyuncunun hem takımın geri dönüşünün sinyalini verdi. Larin’in 39. dakikada Galatasaraylı 4 futbolcunun arasından sıyrılarak attığı ilk gol muazzam. 

Bu golden sonra siyah beyazlıların baskısı iyice arttı. Ardından Pjanic’in köşe vuruşunda Kaptan Necip’in kafayla aşırdığı topa arka direkte mükemmel vuran Larin, dakika 64’te bu kez takımını öne geçirmeyi başardı. İkinci golden sonra daha kontrollü oynayan fakat asla geriye yaslanmayan bir Beşiktaş izledik. 

Öte yandan Ersin Destanoğlu maç içerisindeki kurtarışlarının yanı sıra Galatasaray’ın kazandığı penaltıyı gole çevirmesine izin vermeyerek maçın adamı olmayı haketti. 

Derbide en fazla ikili mücadele eden oyuncu Umut Meraş’tı. İlk kez 11’de yer alan Umut Meraş yaptığı asistin yanı sıra sahada sergilediği mücadeleyle göz doldurdu. Defansta Necip, defansın önünde Josef, savunmanın sağında Rosier, merkezde Pjanic, takımın en iyileriydi. 

Maçın adamı Ersin Destanoğlu, gizli kahramanı ise; etkili oyunuyla Umut Meraş oldu. Oyuncu bu performansla devam ederse formayı kimseye vermez. Sol geride yer alan rekabet Beşiktaş’ın oyunu açısından büyük şans. 

Galatasaray karşısında son dört sezondur evinde yenilmeyen Beşiktaş aldığı bu sonuçla galibiyet serisini beşe yükseltirken, 35. dakikada ceza yayının önünde topla buluşan Alexandru Cicaldau, çektiği sert şutla beş sezonda siyah beyazlılara karşı ilk gol atan isim oldu. 

Son olarak Alex Teixeira, Pjanic ve Batshuayi fizik olarak henüz istenilen seviyede değiller. Bu oyuncular tam hazır olduğunda Beşiktaş’ın üçüncü bölgesi şüphesiz daha etkili olacaktır.