15 Şubat'ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nicol Pashina'nın Münih Güvenlik Konferansı'na katılımıyla Dağlık Karabağ konulu bir panel düzenlendi.

Pashinya'nın çoğunlukla asılsız ve gerçeklere dayanmayan argümanlar getirme çabası gülüş ve kahkahalara sebep oldu. Devlet başkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğini ve Hocalı soykırımı da dahil olmak üzere işgal altındaki topraklarda sivilleri etnik olarak temizlediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı ayrıca işgal altındaki topraklarımızdaki tüm Azerbaycanlıların etnik soykırıma maruz kaldıklarını söyledi. İşgal altındaki topraklardaki kültürel mirasımızın yok olmasından bahsetti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, tüm Ermeni liderlerin mevcut statükoyu farklı şekillerde korumaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi: "Azerbaycan göçmenleri kendi topraklarına geri dönmek zorunda. İşgal altındaki silahlı kuvvetlerin% 80'inden fazlası Ermeni askerleri.! ”.

AGİT Minsk Grubu eş başkanları Ermenistan'a Dağlık Karabağ'ın Ermenistan olmadığını açıklamalıdır. Hiçbir ülke Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan olmadan düşünmüyör, düşünemez.

Münih toplantısından önce Ermenistan siyasi segmentinde iktidara karşı güçlü bir koalisyon kuruldu. Bu Pashinya nkarşıtı koalisyon renkli siyasi grupları temsil ediyor. Ermenistan'daki siyasi ortamın o kadar kaotik olduğunu düşünün: Karabağ klanı, Sarkisyan partisi, Tsarukyan, Sarkisyan, "Sasna-Tser" gibi sol ve komplo teologları savaşıyorlar.

Ermenistan başbakanının sokak "çığlıklarını" destekleyen diaspora, şimdi onu anayasayı linç etmekde suçluyor. 

Pashinyan bu gün Ermenistan halkı için en nefret edilen kişi haline geldi.

Gerçek anlamda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan siyasi bir çöküş yaşadı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Pashina'yı uluslararası toplumun önünde yendi.