Türk milleti savaşçıdır, tarihi boyunca çok savaşlar yapmış, çok savaşların için de yer almıştır. İsterdim ama kültür, sanat, teknoloji çalışmaları yok denecek kadar az olmuştur. Savaşan ve tarım, hayvan işleriyle meşgul olan bir geçmişe sahibiz. Etik değerleri yüksek olan yöneticilerimiz de olmuş, nesilden nesile devam eden sinsi lede dünyadan bir haber yöneticilerimiz de. Yirmi birinci yüzyıldayız, hukuk devleti oluşumuzun dönem dönem sekteye uğratılması bir yana, kazanımlarıyla, eğitim öğretim seferberliğiyle daha iyi olmak adına çalışmalarımız, çabalarımız var. Okudum, araştırdım, dinledim, gözledim, ulaştığım sonuç Türk milleti, ermeni soykırımı ya da her hangi bir soykırım yapmamıştır. Soykırım kelimesi millet olarak bize uymaz. Soykırım kelimesi ki, altında bir din, mezhep, millet, ortak değerleri olan bir halkı topyekun öldürmek ise, Türk milletinin beylik dönemlerinden bu günlerimize kadar bakın, irili ya da ufaklı bir tek örneği yoktur.
 
Emperyalist düşünceye hakim olanlar için harika bir yalandır. Yalan öyle bir işlenmeye çalışılıyor ki, biz halk olarak soykırım olmadı tezleri geliştiriyoruz. Olması istenen de budur, bu hal, bu kargaşadır.

Halkım kendi içinde uygulanmaya çalışılan ‘’böl,parçala,yoket’’ hain planlarının, geçte olsa farkına varmıştır. Seksenli yıllardan önce sağ, sol ayrıştırmalarıyla, din,mezhep ayrıştırmalarıyla bir çok oyuna sahne olan ülkem acı ve kayıplarıyla ciddi bir deneyim kazanmıştır.

Ermeni soykırımı yapıldı savunması ise aslı, astarı olmayan, karalama kampanyasının adımlarından biridir. Farkın da olduğumuz bir şey var ki, aynı çukura ikinci kez düşmeyiz. Bu çirkin iftira ile kendilerine sadece yüzde 1’lik bir destek bulmaları dahi büyük bir başarıları olacaktır. Halk olarak kendi içimizde ciddi tezatlık larımız, anlayış farklılıklarımız olsa dahi, bu menşei belirgin parçalama oyununa gelmeyeceğiz. Önceki yıllarda da denenmiştir, tekrardır, tekrar tekrar devam edecektir. Halk olarak sadece savunma refleksimizi kullanma yerine, bu uluslar arası meseleyi işin uzmanlarına bırakma hali en doğrusudur. Milletim tarihin de çok savaşlar yapmış, savaş haline uygun olarak ölmüş ve öldürülmüştür. Savaş halleri dışında da ermeni çete gruplarının toplu olarak zayıf buldukları yörelerimiz de saldırıları olmuş, irili ufaklı çatışmalar gerçekleşmiştir. Türk halkı savunma içgüdüsüyle dinine, ırkına, düşüncesine bakılmaksızın, saldıran her kesimle savaşmıştır.
 
Türk halkı, sadece yetişkin erkekleri ile değil, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci, top yekun savaşçı bir genin sahibidir. Vatan, namus, toprak için her birey aynı zaman da bir askerdir, neferdir. Yüksek değerlerinden taviz vermek düşüncesi yerine ölüme koşarak gider. Milletim de ki bu yüksek düşünce kabiliyeti tarih boyunca var olmuştur. Milletimin sahip olduğu yer ve topraklar da kendi bayrağı ve sancağı sallanmış,kendi marşı söylenmiştir. Bulunduğumuz günler ve sonrası için aksi bir düşünceye sahip olmam söz konusu değildir. Farklı düşünen dış güçleri tarih ayıplayacaktır, içimizden bir kaçının yardakçılığını ise her gören, bilen ayıplayacak, tarihimizin kara sayfalarına not düşülecektir.