ANAP'ın vizyonunu ve misyonunu daha ileriye taşıma vaadiyle göreve talip olan Mumcu'nun, son beyanatlarıyla rengi belli oldu. Gerçi eski patronu Mesut Yılmaz da talihsiz bir söz söylemişti; "Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'dan geçer..." diye.

Erkan Mumcu Anavatan'ın Bayrağını daha ileri götürdü ve ummadığımız bir zirveye dikti!

Bu zirve Cudi dağı zirvesiydi! 25 yıldır ülkemizde kan döken Marksist-Leninist terör örgütü, kendisini özgürlük savaşçıları olarak kabul ettirmek isteyen PKK'ya Erkan Mumcu maalesef gerilla adını yakıştırmıştır. Bu nedenle Anavatan bayrağını, bu ülkeye ihanet içinde bulunan ve Cudi dağında yuvalanan PKK'nın zirvesine dikmiş oluyor!

Sarımsağı gelin etmişler, 40 gün kokusu çıkmamış.

Mumcu da rengini belli etmemek için uzun zaman sabretti. Erkan Mumcu, "Türk Silahlı Kuvvetleri gerillayı ezmekle bir yere varamaz, önemli olan gerillaya katılımı önlemektir..." demiş!

TSK'nın görevi güvenliği sağlamak, terörü ezmektir. Terör örgütüne katılımları engellemek, siyasi iktidarların görevidir.

Cemil Çiçek bile Erkan Mumcu'nun "gerilla" yakıştırmasına şaşırmış.

Anavatan İstanbul Milletvekili Emin Şirin duyarlı bir tepki göstererek partiden istifa etmiştir.

Bir kısım halkımız, yeni seçim döneminde Anavatan'a umut olarak bakıyordu ama Mumcu bu umudu ebediyen söndürdü. Ama böylesi daha iyi oldu.

Siyasi parti liderlerinin ne düşündüğünü Türk Milleti çok iyi bilmeli ve aldatılmamalıdır. Daha doğrusu aldanmamalıdır. Birçok politikacı değiştim deyip, kendilerinden beklenmeyecek hareket içine giriyorlar. Halkı aldatanlar, aslında kendilerini aldatıyorlar.

(Cumhuriyetin oluşumu Türk camiasıdır. Bu camianın fertleri ne kadar Türk kültürüyle yoğrulmuş olursa, o camiaya dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.)

ATATÜRK