Kitap Dünyası

-YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN- DOĞU FELSEFESİ

Tuti Kitap’ın Başlangıç Serisi’nin dördüncü kitabı “Yeni Başlayanlar İçin Doğu Felsefesi” meraklılarına ulaşıyor!  Her yaştan ve kitleden okuyucu için son derece ilgi çekici ve bilgilendirici bir formatta hazırlanmış olan “Yeni Başlayanlar İçin Astronomi”, “Yeni Başlayanlar için İzafiyet ve Kuantum Fiziği” “Yeni Başlayanlar İçin Yunan Mitolojisi” kitaplarının dördüncüsü “Yeni Başlayanlar için Doğu Felsefesi” raflarda yerini aldı.  Doğu Felsefesi sadece entelektüel bir arayış değil, aynı zamanda kişinin tüm varlığını içeren bir düşünce sistemidir. Bu kitapta Jim Powell; Hindistan, Çin, Tibet ve Japonya’nın ana felsefelerini herkesin anlayacağı şekilde dile getirmektedir. Eser Buda, Konfüçyüs, Lao Tzu, Dogen gibi isimlerin anlayışlarıyla ilgili derinlemesine anlatımlar içerir. Anlatımlar Joe Lee tarafından 19. yüzyıl gravürleriyle resmedilmiştir.  Tüm bu önemli felsefeleri anlatan bu eser, yeni başlayanlardan uzmanlara kadar geniş bir yelpazeye hitap etmektedir.

ERGEN BEYİN REHBERİ

Ergen Beynin Gücü ve Amacı

Tüm dünyanın konuştuğu başarılı yazar Daniel J. Siegel’ in New York Times Best Seller kitabı “Ergen Beyin Rehberi” Tuti Kitap’ tan çıktı.  Bütün-Beyinli Çocuk kitabıyla ebeveyn-çocuk ilişkisine yeni bir bakış getiren ünlü nöropsikiyatrist yazar Dr. Daniel J. Siegel, bu kez ebeveynlere, çocuklarının hayatındaki en zorlu gelişim dönemlerinden olan ergenliği bir kazanım haline nasıl getirebileceklerini gösteriyor.

Ergenliğin özü nedir?

Ergenlikte beyin nasıl çalışır?

Ergenlik zorluk mudur, yoksa fırsat mıdır?

Bu süreç boyunca kullanılabilecek pratik tavsiyeler nelerdir?

Psikoloji ve çocuk psikolojisi alanında kitap ve makaleleri ile tüm dünyanın konuştuğu başarılı yazarlardan Dr. Siegel’ ın kendi sözleriyle; “Ergenlik, zorlu olduğu kadar şaşırtıcı da bir dönemdir. Çünkü beyin, 12-24 yaşlar arasında büyük ve önemli bir değişim geçirir. Bu beyin gelişimi de gençlerin davranışlarını ve ilişkilerini etkiler. Haliyle birçok ebeveyn, ergenliğe korku ve endişeyle yaklaşır. Halbuki ergenlik, çözülmesi gereken bir problem yahut katlanılması gereken bir zorluklar dönemi değil; aslında bir cesaret ve yaratıcılık kaynağıdır.” Dr. Siegel bu kitapta, kişilerarası nörobiyoloji alanındaki önemli araştırmalara dayanarak, genç beyin fonksiyonlarını anlamanın ebeveynlere çocuklarının hayatında inanılmaz derecede önemli bir büyüme, değişim ve deneyim dönemi olan ergenlikte nasıl yardımcı olabileceğinin heyecan verici yollarını araştırıyor.

“…Bu kitap, bütün aile için hayat kurtarıcı olacaktır.” - Dr. Deepak Chopra

“Bu kitap hayatımızın yoğun baskıyla geçen gençlik yılları denizinde emniyetli bir şekilde seyredebilmemiz için vizyon, berraklık ve geçerlilik onaylamalarıyla dolu”. –Alanis Morissette, Grammy Ödülü kazanmış şarkıcı ve besteci.

“Ergen Beyin Rehberi, ergenlerin, yetişkinleri çılgına çevirebilen şeyleri neden yaptıklarını      anlatan bir bakış açısı. Dr. Siegel’ın bu kitapta paylaştığı bilgiler, büyüyen çocuğunuzun

beynini anlamak için paha biçilmez değerde olduğu gibi şefkat ve sabrınızı artırmak için de yardım ediyor. Bu kitabın hepimiz için bir hediye olduğunu düşünüyorum.” – Goldie Hawn,

Oscar Ödülü kazanmış aktris, yönetmen, direktör ve MindUP kurucusu

BİR STEPHEN KİNG EFSANESİ: ŞEFFAF (TOMMYKNOCKERS)

Stephen King’in Efsane Eserlerinden Şeffaf (Tommyknockers) Altın Kitaplar logosuyla, 1 Ekim’de raflardaki yerini alıyor! Dün gece geç vakit ve önceki gece, Kapıya Vuran Tommy’ler, Kapıya Vuran Tommy’ler kapıya vurdular…Her şey tanıdık görünse de artık hiçbir şey aynı değildi.

Bir yaz günü ormanda gezinen Bobbi Anderson daha önce defalarca geçtiği yerde bir şeye takılır. Onun ve tüm kasabanın kaderini değiştirecek bir şeye... O sırada çok uzaklarda olan Jim Gardener (şair, alkolik ve intihara meyilli) arkadaşı Bobbi’nin sesini (kendi zihninde) duyup geri döndüğünde “değişen” ve “gelişen” bir kasabayla karşılaşır. Belki bin yıldır toprağın altında gömülü kalmış bu gizemli, metal cisim kasabadaki herkesin bedenini… aklını ve… ruhunu tek tek ele geçirmektedir.

“İnsan şansını kendisi yaratır. Güçlü olursan, şanslı da olursun.”

Sayfa Sayısı: 824

Yazar Hakkında

Stephen King, hepsi de dünya çapında bestseller olmuş elliden fazla romanın yazarıdır. Eserlerinin arasında Doktor Uyku ve CBS’te çok başarılı bir dizi yorumlaması olan Kubbe’nin Altında vardır. 22/11/63 adlı romanı New York Times Book Review tarafından 2011’in ilk on kitabı arasında gösterilmiş, En İyi Gizem/Macera Romanı seçilerek Los Angeles Kitap Ödülü’nü ve Uluslararası Macera Yazarları En İyi Kitap Ödülü’nü kazanmıştır. Yazar, 2003’te Ulusal Kitap Vakfı’ndan Amerikan Edebiyatına Güzide Katkı Madalyası almıştır. Kendisi de roman yazarı olan eşi Tabitha King ile Bangor, Maine’de yaşamaktadır.

Kim Kimdir ?

Osman Girgin

1987'de İzmir Bergama’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Bergama'da tamamladıktan sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü'ne girdi. 2010 yılında üniversite eğitimi sürerken mesleğe de ilk adımını attı. Star Gazetesi ve DHA İzmir Bürosunda Muhabirlik yaptıktan sonra Ankara'nın yolunu tuttu. 2012'de CNN Türk Ankara Bürosunda stajyer muhabir olarak ilk TV deneyimini yaşadı. "Ankara Günlüğü" programında muhabir prodüktör olarak görev aldı. 2013'te Fox TV Ankara Bürosunda yarı zamanlı muhabirlik yaptı. 2014'te İstanbul'a, Habertürk TV'ye transfer oldu. Muhabir olarak görev yaptığı 4,5 yıl boyunca siyasetten, savaşa çok sayıda haberi olayı takip etti. Türkiye'nin yakın tarihini anlatan çok sayıda haber dosyası, program ve belgeseller hazırladı. 2015'te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin başarı ödülüne layık görüldü. 2018 Mayıs ayında Haber Global TV'ye transfer oldu. Kuruluş sürecinde yer aldığı Haber Global'de "Günün Nabzı" haber kuşağını ve "Mesele" programını sunmaktadır. Osman Girgin kendine özgü haberciliği sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve ekran önünde sevilen bir isim olarak gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Ayfer Ateş

Aslen Ardahanlı olan Ayfer Ateş 6 Ocak 1986’da Artvin Hopa’da doğdu. İlköğrenim ve lise yılları burada geçti. Daha sonra asıl yapmayı istediği iş olan medya , iletişim ve oyunculuk alanına yöneldi. Türkiye’nin bu alandaki en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Müjdat Gezen Konservatuar Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Burada temel oyunculukla beraber sunuculuk temelli eğitimler de aldı. Ayfer Ateş meslek yaşamına Uçan Kuş Tv’de başladı. Kanalda Hedef 2 Kilo ve Dönüm Noktası programlarını hazırlayıp sundu. Ayfer Ateş şu sıralar daha çok eğitim çalışmaları yapmaktadır. Hera Akademi’de Diksiyon ve Beden Dili Dersleri veren Ayfer Ateş Konuşma Tekniği , Etkili ve akıcı konuşma , Diyafram ve nefes , Beden Dili ve Sahne Konuşması gibi konularda eğitimler vermektedir. Pek çok sosyal sorumluluk projesi yürüten buna dair çalışmalar yapan Ayfer Ateş Bunun dışında Arev Vakfı bünyesindeki faaliyetlerini de sürdürmektedir. Ardahanlıların oluşturduğu Arev vakfı çocuklar için oluşturdukları Robotik kodlama sınıfı ile Türkiye 1.si olurken dünya genelinde de 350 ülke arasında ilk 10’a girmiştir. Ayfer Ateş de Arev Vakfı bünyesinde çalışmaktadır. Ayfer Ateş diksiyon iletişimden eğitime televizyon dünyasına çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ayfer Ateş bu alandaki yeteneği , başarılı diksiyonu , kendine özgü sunumu ve bu alandaki birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ayfer Ateş gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Müzik Dünyası

Betül Damla Kralına Yol Verdim İle Geliyor!

Betül Damla Aşığım Aşık tekli çalışmasının ardından yeni çalışması Kralına Yol Verdim ile müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kralına Yol Verdim şarkısı 1 Ekim’de Dijital platformlarda yayınlanacak. Trap Müzik tarzındaki şarkı duygusal giderli sözleri olan slow bir şarkı. Klibi üç farklı yerde çekilen şarkının klibinde Deniz sahil sahneleri ve terkedilmiş bir otelde de iç mekan sahneleri var. Kralına Yol Verdim şarkısının sözleri Betül Damla’ya ait. Müzik ve düzenleme ise Hüseyin Çeliker’in  ( By Çeliker ) Prodüksiyon Klibi Neofilmstudio’da hazırlandı. Sahne çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Betül Damla’nın 1 Ekim’de yayınlanacak Kralına Yol Verdim şarkısını mutlaka dinleyin!

Medya Dünyası

Tamay Kılıç ile Her Eve Sağlık

Başarılı ve güzel sunucu Tamay Kılıç çok da tecrübeli olduğu Sağlık alanında program yapmayı sürdürüyor. Uzun süre sağlık programcılığı yapan Tamay Kılıç yeni sezonda da Dr.Hakan Özörnek ile beraber Her Eve Sağlık programıyla izleyici ile buluşmaya devam edecek. Hafta içi her gün saat 17.00’da Kanal D Eu’da ekrana gelecek Her Eve Sağlık’ta sağlığa dair hemen her konuda uzman konuklarla ekranın en detaylı sağlık programlarından birini izleyebilirsiniz. Kendine özgü sunumu ve güzelliği ile her daim ekranın özel isimlerinden olan Tamay Kılıç ile Her Eve Sağlık programını mutlaka izleyin. Program hafta içi 17.00’de Euro D’de!

Ece Pirim’le Günaydın Uçankuş

Ekranların başarılı ve güzel ismi Ece Pirim yeni sezonda yepyeni bir programla Uçan Kuş Tv ekranlarında! Artık Güne, Ece Pirim’le Günaydın UçanKuş'la merhaba diyoruz. Ece Pirim'in kendine özgü sunumuyla özel haberleri, gece yaşananları, gündeme damgasını vuran olaylar ilk olarak Günaydın Uçankuş'ta ekrana geliyor. Ece Pirim’le Günaydın Uçankuş her sabah saat 08.00 ile 09.45 saatleri arasında Uçankuş Tv’de!