Bilgi kirliliklerinin ve ağır duygu yoğunluklarının yaşandığı şu dönemde, enerjimizi okumak, beslemek ve korumak için neler mümkün?

Tıpkı vücudumuzun ne kadar zinde olduğuna, yediğimiz her gıdanın, besleyiciliğine ve sağlığımıza etkisine dikkat ettiğimiz gibi, enerjimizin güçlü ve açık olduğuna ve enerjimizi ne ile beslediğimize de -bilhassa bu süreçte daha fazla- dikkat etmeliyiz.

Enerjimizi beslemekle olan ilişkimizi üç kategoride ele almak isterim; dıştan içe doğru, içten içe doğru ve içten dışa doğru.

Dıştan İçe Doğru

Dıştan içe doğru enerji akışı, kendi enerji alanımız yeterince güçlü olmadığında, sınırlarımız olmadığında ya da sınırlarımız fazla geçirgen olduğunda deneyimlediğimiz bir enerji beslenmesidir. 

Bir metafor olarak, ruhumuzu engin bir denize, sahillerinden birini de şu anda yaşamakta olduğumuz etten kemikten bedenlenmiş tecrübelerimize benzetelim. Dıştan içe doğru enerji akışında, bu sahil halka açık olduğu gibi, herhangi bir bayrak, plaj kuralları ve temizleme düzenine de sahip değildir. O halde sahile saygılı ve özenli birçok ziyaretçi gelebileceği gibi, çoktan seçmeli de birçok ziyaretçi uğrayacak ayrılırken geride birçok materyal unutacak ya da bırakacaktır. Kim bilir belki bazı vurdumduymaz ziyaretçiler bu hor kullanımdan memnun olup hiç gitmeyecekler, sahili ev edineceklerdir. Tüm bunlar, bir süre sonra sahilin ve de suyun kirlenmesine neden olacaktır.

İşte biz de bütün gün ses olsun diye açık bıraktığımız televizyonla, ‘cici bir insan’ olmak adına yakın sosyal çevremize özensizce dahil ettiğimiz insanlarla, tedirginlik ve endişe içinde internetten okuduklarımızla, derinliği olmayan sosyal medya iletişimlerimizle, daha da önemlisi tüm bunlardan beslenerek sözlüğünü genişleten ve bizi sabote eden zihin sesimizle, sahilimizin kirlenmesine izin veririz. 

Günümüzde, insanlara sürekli sahil temizliği ‘satılmaktadır’. Sahiller sürekli kirlenmekte ve temizlik sürekli ‘dıştan’ satın alınmaktadır. Biraz daha büyük resme bakıldığında, bu döngünün satın alanı madden manen güçsüzleştirdiği, kişiye zaman kaybettirdiği ve satıcı için de oldukça kârlı olduğu açıktır. 

İçten enerji beslenmesine mi geçeceksiniz? İlk başta ve bir süreliğine dıştan içe beslenmeleri tamamen durdurun.

Adım 1: Kapatın sahil şeridini.

Birkaç gün; televizyonu kapatın, internette negatif veri toparlamayı bırakın, kimseyle telefonda görüşmeyin, sosyal medya hesabınıza ara verin, zihniniz negatif konuştuğunda; ona, onu dinlemeyi seçmediğinizi söyleyin.

-haftaya devam edecek-