'REVANİ'' Türk Mutfağının şerbetli tatlılar denildiğin de ilk sıralar da yer alan ve çok eskiye dayanan bir yere sahiptir.

Süngerimsi dokusu ve şerbetini tamamen içine çekerek tatlı sevenlerin ilk tercih ettiği tatlıdır.

Her ne kadar kolay bir tarif olarak görülse de aslına uygun yapılan yerler sayılıdır.

Osmanlı Dönemin de Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettiği ve Erivan zaferi nedeniyle ''REVANİ''adı verilmiştir.

Hepinizin bildiği yada bugüne kadar henüz pişirmemiş olanlara biraz farklı malzeme ekleyerek ''ELMALI REVANİ''hazırlıyalım.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

26-yada 28 cm çapında tepsi içindir.

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2-3 damla limon suyu

2 ad orta büyüklükte tatlı elma rendesi

1/2 su bardağı iri kesilmiş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

Şerbeti kaynatın ve ılık hale getirin.

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurtaları alın ve çırpmaya başlayın.

Toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yumurtalar ve şeker çırpmaya devam ederken,elmaları rendeleyin ve suyunu sıkın.

Ceviz ve tarçın ile karıştırın .

Mikser kabınız da çırpılan yumurtalar ve şeker krema kıvamı alınca ,irmik,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.

Elma,ceviz ve tarçın karışımını hamura ekleyin ve kaşıkla karıştırın.

Tepsinizi yağlayın ve hamuru boşaltın,tepsiye eşit dağıtın.

175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25dak.(fırın ayarları değişkenlik gösterebilir)pişirin.Kürdan kontrolü yaparak fırından çıkarın.

Fırından çıkan tatlınıza ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetini dökün ve dilimleyin.

Revani genellikle kare dilimler halinde kesilir,tabi tercih sizlerin.

Dilimlerin üzerini hindistan cevizi yada ceviz ile süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...