Merhabalar,

Sonbaharın gelmesiyle birlikte okulların açılması,ev hanımlarının konuk ağırlama ve gün adı altında yapılan arkadaş toplantıları da başladığına göre,çayın yanında ikram edilecek tarif araştırmasına girenler için ,vazgeçilmez meyvamız elma ile kişiye özel lezzetli tartlar hazırlayalım.Hem çay yanında ikramınız olsun hemde çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz bir lezzete yer verelim.Buyrun tarifimize;

  • MALZEMELER:
  • Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 150 gr küp doğranmış soğuk tereyağ
  • 1 ad yumurta + 1 ad yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker
  • İÇ DOLGUSU:
  • 4 ad orta büyüklükte tatlı elma
  • 100 gr toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • YAPILIŞI:
  • Mikser kabınıza 2 su bardağı unu alın ve içine küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyerek hızlı ayarda un ve yağ kum gibi olana kadar çırpın.
  • Bu işlemi elinizin parmak uçları ile de ama hızlıca yapabilirsiniz.
  • 1 adet yumurtayı ve akabinde toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Kalan 1 su bardağı unu da ilave ederek yoğurma işlemini bitirin.
  • Hamuru tezgahınıza alarak toparlayın,eğer elinize yapışıyorsa çok az un ialavesi ile toparlayabilirsiniz.
  • Strech ile sarın ve 1/2 saat buzdolabına kaldırın.
  • İÇ DOLGUSU İÇİN:
  • Elmaların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Toz şeker ve tarçın ilavesiyle karıştırın.
  • Soğuyan hamurunuzdan üzerine kafes yapmak için bir miktar ayırın.
  • Diğer hamurları tepsi şeklinde ki muffın kalıplarınıza yerleştirerek çanak şekli verin.
  • Ortalarına elma karışımını yerleştirin.
  • Ayırdığınız hamur ile yuvarlak ince rulolar hazırlayın.
  • Ve tartların üzerine kafes şekli verin.
  • Kafes şekli verdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika (pembe renk alana kadar)pişirin.
  • Nefis kokusu ve içinin lezzetli dolgusu ile üstelik uzun süre saklayabileceğiniz tartlarınız ikrama hazır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...