Nazara mı geldiniz? Sıkıntılarınız mı var? O halde kurşun döktürmeniz gerekir. Döktür bir kurşun kötü enerjiden kurtul, değil mi?

Buna benzer durumlarda kurşun döktürmek olumlu durumlardan biridir. Yüzde yüz olmasa bile kesinlikle belli ölçülerde işe yarıyor. Yoksa siz kurşun döktürmenin ne olduğunu bilmeyenlerden misiniz? O vakit size bizim Ayşe teyzeyi öneriyorum.

Kurşun, geleceği okumak amacıyla olabildiği gibi kişideki hastalığın ne olduğunu anlama ve bu hastalığı iyileştirme maksadıyla dökülür. Çok uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahip kurşun dökme geleneği hatta rivayete göre 2000 yıl öncesine dayanıyor.

Kurşun dökme işi tecrübeli ocaklı izinli ihtiyar teyzeler tarafından yapılıyor. Ocaklı demek kurşun döken kişinin bu işle uğraşmış bir aileye mensup olması demektir. İzinli demekte bu aileden kendisinden önce kurşun dökmek için el almış anlamına gelir.

Kurşun dökmek işinde ufak tefek değişiklik olsa da yapılan iş hemen hemen aynı sayılır. 200 gram kurşun kepçenin içinde erimesi için ateşin üzerinde bir müddet bekletilir. Bu müddet esnasında üç defa ihlas bir defa Fatiha süresi okunur. Kurşun eridikten sonra kurşun dökülecek hastanın baş tarafı bir örtü ile örtülüp daha önce hazırlanmış olan içinde su süpürge çöpü ekmek parçası bulunan tabağı besmele çekilerek kurşun tabağa boşaltılır.

Erimiş kurşun suyla temas eder etmez katılaşır ve şekil alır. Kurşunun aldığı şekle göre hastaya teşhis konur. Bu yöntem yani kurşun eritme hastanın üzerine su dolu kaba boşaltma işlemi hastanın başına 3 karnına 3 ayağına 3 kez tekrar edilir. Sonrada süpürge çöpü ve ekmek parçası bulunan tabağı kurşuncu teyze parmağını değdirip hastanın yüzüne karnına ayaklarını ıslatır. 3 defa İhlas bir defa da Fatiha süresi okur o suyu kapının dışına döker veee kurşun dökme işlemi son bulur. Bu suyun da dışarı dökülmesinin sebebi hastalık kapıdan dışarı gitsin uzaklaşsın inancıdır. Son olarak da kurşundan kesilen bir parça 3 gün hasta boynunda taşır ve daha sonrada 4 yol ağzına atılır. Kurşunu döktüren hasta işlem bittikten sonra rahatladığını hafiflediğini hisseder.

Haftaya Perşembe Görüşmek Üzere Sevgili Dostlarım...