Fransa gibi yıldızlar topluluğundan oluşan bir takımı, etkili bir futbolla yenen A Milliler İzlanda'ya 2-1 yenilerek tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Çünkü bu takım İzlanda'yı çok rahat yenebilecek güçte bir takım. İzlanda öyle hücum yönü çok yüksek, etkili bir futbol oynamadı. En büyük avantajları vücut olarak dirençli olmaları ve hızlı geri dönüşleriydi. Sahada en etkili oldukları şey ise duran toplardı. Zaten yediğimiz goller de duran toplardan geldi. Maçın ilk yarısında orta sahanın etkisizliğiyle bir türlü oyunun içine giremedik. Dorukhan'ın golüyle ancak kendimize gelebildik. Oynarsak aslında yenebileceğimiz o an aklımıza düştü. İklim değişikliğinden mi? Konsantrasyon eksikliğinden mi? bilinmez attığımız gole kadar sahada değildik. 

Şenol hocanın, sakatlıklar nedeniyle maça başladığı kadroyu kağıt üzerinde görünce tedirgin olmuştuk zaten, oyun başlayınca tedirginliğimiz iyice arttı. Orta sahada aldığımız her topu neredeyse kaybettik ve etkili top çeviremedik. Ozan Tufan ve Hakan Çalhanoğlu nerede olduklarının pek farkında değildi. Tüm bu olumsuzlukların üstüne Şenol hoca da erken müdahale etmeyince işimiz zorlaştı. Şenol hoca taktik olarak oyun içinde sürekli oyunun yönünü, oyuncuların yerini değiştirdi ama bir türlü etkisiz Hakan ve Ozan'ı çıkarmadı. Maç boyunca Cengiz Ünder ve Mahmut Tekdemir'in yokluğunu çok hissettik. Hakan Çalhanoğlu kariyeri yüksek bir oyuncu olmasına rağmen milli takımda bir türlü istediğimiz etkiyi veremedi, veremiyor. Hala neden ısrar ediliyor anlamış değilim. Milan'da oynuyor olması zihinsel ve psikolojik olarak bir etki yaratıyor sanırım. Maç boyunca tek etkili şutu vardı onu da Güven Yalçın'ın yaratıcılığı sayesinde görebildik. Oyuncu ya Milan'da doğru yerde oynuyor ya da biz yanlış yerde oynatıyoruz. 

En azından ikinci yarı başladığında Hakan, Ozan, İrfan Can yerine  Abdülkadir, Yusuf, Oğuzhan veya Güven'le başlasaydık çok farklı bir sonuç olabilirdi, hücuma daha etkili katkı sağlayabilir, beraberliği yakalayıp liderliğimizi sürdürebilirdik. Oğuzhan'a ne oldu anlayabilmiş değilim! Benim bildiğim Oğuzhan, Ozan'dan çok daha iyi oynar. Tam onu isteyen bir oyun vardı sahada...

Orta saha bir takımın en önemli noktası, orada iyi top yapmazsan, ileriye top taşıyamıyorsun bu da skora kocaman bir eksi olarak yansıyor. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür çok istekliydiler  ve onların oyuna girmesiyle üçüncü bölgemiz biraz hareketlendi ama sonuç için yeterli olmadı. Genelde takım olarak bu iki oyuncu kadar istekli değildik. Sanki havaalanında yaşanan gerginlik sahaya sirayet etmişti. Maçın genelinde panik halinde ve isteksiz bir takım izledik. Fransa maçındaki sakin ve akılcı oyun bu maçta yoktu.  

Her ne olursa olsun, kalan maçları ve puan durumunu ele aldığımızda elemeleri geçip gruptan çıkacağımıza inanıyorum. A Millilerimiz bundan sonraki maçlarda gerekeni yapacaktır.