Bankalar, Türk lirası yükümlülükleri için Türk lirası, ABD doları yükümlülükleri için ABD doları cinsinden, ABD doları haricindeki yabancı para yükümlülükleri için ABD doları veya avro cinsinden zorunlu karşılık tesis edecek.

Merkez Bankası'nın ''Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'', Resmi Gazete'de yayımlandı. 
Buna göre, bankalar, Türk lirası yükümlülükleri için Türk lirası cinsinden, ABD doları yükümlülükleri için ABD doları döviz cinsinden, ABD doları haricindeki yabancı para yükümlülükleri için ABD doları veya avro döviz cinslerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde açılan hesaplarda, 5'inci maddede öngörülen oranlarda nakden zorunlu karşılık tesis edecekler.
Daha önce, bankalar, yabancı para yükümlülükleri için ABD doları ve/veya avro cinslerinden zorunlu karşılık tesis edebiliyorlardı.
Tebliğ, 28 Eylül 2012'de yürürlüğe girecek.

Sadece ABD doları cinsinden karşılık 
Merkez Bankası, bankaların yabancı para cinsinden yükümlülüklerinin döviz kompozisyonuna uyumlu bir şekilde zorunlu karşılık tesis edilmesi amacıyla, ABD doları cinsinden zorunlu karşılık yükümlülükleri için sadece ABD doları cinsinden zorunlu karşılık tesis edilmesine karar verildiğini bildirdi.