ATİNA

İzmir’de yapılan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısında alınan kararlar, Yunan sanayicileri ve iş çevrelerinde iki üke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından yeni beklentiler yarattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın katılımıyla 8 Mart’ta geçekleştirilen 4. YDİK toplantısını AA muhabirine değerlendiren Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Panayotis Kuçikos, İzmir’de Türk ve Yunan hükümetleri arasında önemli anlaşmalara imza atıldığını belirterek, bu anlaşmaların iki ülke ilişkilerinin derinleşmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Toplantı sonunda iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların siyasi açıdan da önem taşıdığını vurgulayan Kuçikos, "İzmir'de, Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan anlaşmalar her iki ülke için de gayet önemli. Bu anlaşmalar yeni pazarlara yol açacağı gibi, iki ülke arasındaki yatırımların ve işbirliğinin artmasına neden olacak. Aynı zamanda, ilişkilerin daha da derinleşmesine ve gelişmesine katkı sağlayacak. Bunun şüphesiz siyasi açıdan da önemi büyük” dedi.

Kuçikos, Başbakan Davutoğlu’nun, Türk vatandaşları için AB ülkelerinde vizenin kaldırılması yönündeki teklifini çok önemli bulduğunu belirterek, böyle bir uygulamanın Yunan turizmine de ivme kazandıracağını ifade etti.