TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 14-18 tarihleri arasında düzenlenecek 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na 200 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyledi.
       Ersözlü, Konya Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Konya'da 14 Mart'ta açılacak 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım beklediklerini belirtti.
       Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında fuarla ilgili etkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Ersözlü, ''Konya'da 65 bin metrekare sergileme alanı ile ilk defa böyle büyük bir ölçekte fuar açılıyor. 32 ülkeden 590 firma ve bin 300 marka fuarda yerini alacak'' dedi.

Konya tarımının büyük bir çıkış yakaladığını vurgulayan Ersöz, fuarın, bir önceki yıla göre firmaların aldıkları alan olarak yüzde 43'lük bir büyüme ile gerçekleşeceğini bildirdi. 
       Fuarda 30 ülkeden heyetler ağırlayacaklarını dile getiren Ersözlü, şunları kaydetti:
       ''Bu ülkeler Konyalı üreticilerin ve diğer şehirlerden katılan firmalar için çok önemli. Çünkü alım yapmaya geliyorlar, satın almaya geliyorlar. Buradan muazzam bir ticaret bekliyoruz. Yüzde 43'lük büyüme bu sektörde ilk defa gerçekleşiyor. Yurt içinde tarım sektöründe her yıl yaklaşık 50 fuar, festival ve etkinlik düzenleniyor. Bunların içinde rekor büyüme Konya'da gerçekleşti. Bu Konya tarımının potansiyelinin gücünü gösterir. Buradan beklenti çok fazla.'' 
       200 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ve amaçlarının bu ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak olduğunu anlatan Ersözlü, otellerde yer kalmadığını, Aksaray, Karaman'daki otellerde yer aramaya başladıklarını bildirdi.
       Fuar, 14-17 Mart tarihleri arasında 09.30-18.00 saatleri arasında, 18 Mart Pazar günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.