İSTANBUL -Dünyada ilk kez Türkiye'de yapılmaya başlanan "Uluslararası Ahşap, Çelik, Endüstriyel, Otomatik Kapı ve Kapı Yan Sanayi İhtisas Fuarı", 8. kez ziyaretçileriyle buluşacak.

Demos Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Demos Fuarcılık tarafından organize edilen ve 16-19 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Kapı Fuarı, sektörü ziyaretçileriyle buluşturacak.

Kapının yanı sıra, kapı yan sanayisini de ilgilendiren ve içinde binlerce farklı ürünü barındıran fuara, birçoğu Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 250 firma katılacak. İstanbul Fuar Merkezi'nde fuaye haricinde 9, 10 ve 11 nolu salonlarda 25 bin metrekare alanda yapılacak fuarda 2 bin civarında farklı yeni ürün sergilenecek. Ayrıca yan sektörlerin başında gelen kapı üretim teknolojileri ve ağaç işleme makineleri de fuarın ürünleri arasında yer alacak.

Yaklaşık 10 milyar dolarlık iş hacmi

Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Afrika ve Avrupa kıtasından 45 ülkeden yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği fuarın, sektördeki 20 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Katılımcı firmaların fuara hazırlık süreci, bu süreçteki iş bağlantıları, reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra organizasyon boyunca alınan siparişler ve iş hacmi ile yaklaşık 10 milyar dolarlık bir döngü, Uluslararası Kapı Fuarı'nda Türk ekonomisine kazandırılıyor.