Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, D-100 karayolu Çilimli kavşağı mevkisinde Akıllı Stok Alanları Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi.

"Türkiye yılın birinci çeyreğinde 4,8 oranında büyüdü. İkinci çeyrekte 3,1 oranında büyüdü. Üçüncü çeyreğin sonuçları daha henüz çıkmadı." diyen Özlü, üçüncü çeyrekte biraz durgun da olsa büyüme beklediğini vurguladı.

Ardından Erguvan Sosyal Tesislerinde, Düzce Valiliği, İl Özel İdaresi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hazırlanan Kayda Değer İstihdam Projesinin tanıtım toplantısına katılan Özlü, ekonomide en önemli unsurun istihdam olduğuna dikkati çekti.

Ekonomi alanında yapılan bütün çalışmaları, daha fazla insana iş ve ekmek kapısı oluşturmak için gerçekleştirdiklerini aktaran Özlü, "İstihdamın artması, sadece ekonomik açıdan değil sosyal açıdan, insanımızın mutluluğu açısından da büyük önem taşıyor. Bu nedenle istihdamı artırmayı çok önemsiyoruz. Küresel krizden bu yana 7 milyona yakın bir istihdam oluşturmuş durumdayız. Bu konuda, diğer gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamına fark atmış durumdayız ancak nüfusumuzun genç olması nedeniyle işsizlik oranımızın hala biraz fazla olduğunu görüyoruz. İşsizliği düşürmek için yapmamız gereken iki husus var. Bunların birincisi işveren tarafına, ikincisi ise işçi tarafına bakıyor." şeklinde konuştu.

"Japonların yatırım için niyet beyanı var"

İşsizliği düşürmek için birinci hususun, insanların daha fazla girişimci olmasını ve ülkede daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Bu konuda iyi bir yolda olduğumuzu görüyoruz. Türkiye'de açılan şirket sayısı artıyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. Geçen hafta Japonya'daydım. Birçok Japon yatırımcılarla görüştük. Gerçekten Türkiye dediğimiz zaman, 'Evet biz Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünürüz ama hangi konuda yapalım' diye soruyorlar. Bir niyet beyanı var, bize düşen onlara projeler getirmek, proje bazlı teklifler sunmak."