ANKARA

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ (TP) Genel Müdürü Mutlu Gül, LPG sektöründe faaliyet lisansı aldıklarını belirterek, "Lisansımız tamam, bu ayın sonundan itibaren TP bayilerinde müşterilerimizi otogazla da buluşturmaya başlıyoruz" dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın son gününde LPG lisans başvurularının onaylandığını belirterek, TP'nin 2016 planlarını anlattı. 

Bu yıl, otogazda hızlı bir ivme yakalamanın ilk hedefleri olduğunu vurgulayan Gül, "LPG faaliyet lisansımız tamam, bu ayın sonundan itibaren TP bayilerinde müşterilerimizi otogazla da buluşturmaya başlıyoruz. Planlarımızda, otogazı öncelikle bayilerimize en hızlı bir şekilde konuşlandırmak ve müşterilerimizle buluşturmak var. Akaryakıtta sağladığımız güven ve kaliteyi otogazda da sağlayacağız" diye konuştu. 

86 yeni bayi

Gül, geçen yıl şirket bünyesine toplam 80 bayi eklediklerini belirterek, "Dağıtım şirketleri arasında en çok bayiye ulaşan ikinci şirket konumundayız. Dolayısıyla bu ivmeyle birlikte 364 olan mevcut bayi sayımızı, bu yıl sonuna kadar 86 yeni bayiyle 450'ye çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

TP Madeni Yağları’nın daha önce sadece istasyonlarda satışa sunduklarını belirten Gül, 2016'da distribütörlükler vererek bu ürünü pazarlamaya başlayacaklarını kaydetti.