İZMİR 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Ticaret, Ekonomi, Tarım ve Enerji Bölüm Başkanı Balazs Gargya, Anadolu Ajansının (AA) medya sponsoru olduğu Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi’nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB ve Türkiye’nin enerji konusunda olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. 

Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki gelişimini yakından takip ettiklerini dile getiren Gargya, Türkiye’nin enerjide 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

AB ve Türkiye arasında düzenlenen Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı'nın ilk kez geçen yıl yapıldığını hatırlatan Gargya, "Taraflar arasında kısa süre içinde ikinci toplantı gerçekleştirildi. Biz, Türkiye’yi enerji alanında stratejik ortak olarak görüyoruz ve enerji alanında görüşmelerimize devam etmek istiyoruz." dedi.

"Türkiye’nin enerji merkezi olması Avrupa için faydalı"
Gargya, Türkiye’nin enerji merkezi olma hedefinin Avrupa'nın enerji arz güvenliği açısından faydalı olacağını anlattı.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nı (TANAP), Güney Gaz Koridoru’nun önemli bir parçası olarak gördüklerine işaret eden Gargya, "AB, Güney Gaz Koridoru’nun inşa edilmesini ortak fayda sağlayacak bir proje olarak değerlendiriyor. Projenin hayata geçirilmesiyle Türkiye ve AB arasındaki stratejik ortaklık da pekişecek." dedi.