ANKARA - Buradaki konuşmasında, deri tabakhanelerindeki çalışma koşullarının zorluğunun farkında olduklarını belirten Atalay, "Bu sıkıntıları tamamen ortadan kaldıramasak da daha iyi şartlar için, insan onuruna yaraşır çalışma şartları için mücadeleye devam ediyoruz. Çalışma koşullarının ve işçi haklarının daha iyi bir hale gelmesi için sendikal örgütlenme çok önemli. Bunun için önceliğimizi, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak olarak belirledik. Bu konuda ki en önemli sorun, sendikaların karşı karşıya olduğu baraj problemi. Bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

-"Kamudaki taşeron işçiler kadroya alınmalı"

Atalay, taşeron işçiliğin çalışma hayatında önemli bir sorun olduğuna ve bu sorunun her geçen gün arttığına dikkat çekerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teşeron işçilikle ilgili çalışmasına dair şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün yaklaşık 1 milyon işçimiz taşeron işçisi olarak çalışıyor. Bu konu adeta Türkiye'nin bir ayıbı olmuştur. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için Türk-İş olarak çalışmalarımız devam ediyor, Bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. Taşeron sorununun çözümü konusunda Bakanlık doğru adımlar atarsa bunun destekleriz. Ancak bizim bu konuda kırmızı çizgilerimiz var. Bunlardan biri, İş Kanunu'nun 2. maddesi. Burada yapılacak bir değişikliğe kesinlikle karşı çıkarız. Çünkü biz, asıl işin taşerona verilmesi halinde, ülkedeki bütün işçilerin taşeron işçisi olacağını düşünüyoruz. Bir diğer beklentimiz de özellikle kamuda çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınmasıdır. Bunların sağlanması koşuluyla Bakanlık tarafından yapılan çalışmayı değerlendiririz."

Atalay, ziyarette kendisine Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Selülöz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve diğer sendika yöneticilerinin de eşlik ettiğini belirtti.