SAMSUN - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım,  Türkiye'de helikopterlerin yüzde 90'dan fazlasının silahlı kuvvetlerde, poliste ve diğer kamu kuruluşlarında görev yaptığını ifade ederek, ilerleyen dönemlerde sivil alanlarda da helikopter sayısının artacağını, buna paralel olarak helikopter pilotu yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Helikopter pilotu ihtiyacına karşılık THK'nın helikopter pilotu yetiştirecek okul açacağını belirten Yıldırım, ''Helikopter alımımızı gerçekleştirdik. Türk gençliğine, Türk insanına helikopter eğitimi vermeyi planladık. Öte yandan büyük yolcu uçaklarının bakımlarının da yapılmasına yönelik çalışmalarımız var. Isparta, Ankara, İzmir ve Çorlu'da bakım tesislerimiz bulunmakta. Bu tesislerimizden birini de Karadeniz bölgesine açacağız. Yalnız Türkiye'deki değil dünyadaki uçakların bakımı, Avrupa, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Akdeniz'deki uçakların bakımları da THK tesislerinde yapılmaya başlayacak. Aynı şey helikopterler için de geçerli'' diye konuştu.

20 ve 40 kişilik uçaklarla şehirler arası ulaşım
Özellikle havacılık sektörü ve sanayinin ihtiyacı olan teknisyenleri, bilim adamlarını, mühendisler ile pilotları yetiştirecek yüksekokul ve üniversite faaliyetlerini sürdüreceklerine değinen Yıldırım, "Fabrikamızda 20 kişilik ve 40 kişilik uçaklar üretmeyi planlıyoruz. Bunu da önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. 20 ve 40 kişilik uçaklarla hava taksi kurarak şehirler arası ulaşımı sağlayacağız" dedi.