Doğu Anadolu Bölgesindeki terör saldırıları, Ahlat'ta patates üreticilerini de olumsuz etkiledi. Ahlat'ta 35 bin dönüm arazide üretilen 150 ton patates, alıcılar ve nakliyecilerin güvenlik gerekçesiyle bölgeye gelmemesi yüzünden çiftçinin elinde kaldı.

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, AA muhabirine, ilçedeki 35 bin dönümde üretilen yaklaşık 150 bin ton patatesin, terör olayları nedeniyle pazarlanamadığını söyledi.

Patatesin tamamının depolarda alıcı beklediğini vurgulayan Demirden, "Ürünlerini satamayan çiftçilerimiz borçlarını da ödeyemedi. Çiftçimiz perişan ve zor durumda. Ayrıca patates sektöründe yaklaşık 15 bin kişi istihdam ediliyor. Bu da istihdama büyük katkı sunuyor. Bu sektör bölgemizin olmazsa olmazıdır. Patates üretimi bölgemize ekonomik anlamda büyük bir girdi sağlıyor ancak yaşanan terör olaylarından dolayı alıcılar ile araçlarının yakılacağı korkusunu taşıyan nakliyeciler ilçemize gelemedi. Bölgenin içinde bulunduğu karışıklıktan dolayı patatesler çiftçinin elinde kaldı. Ürünlerin pazarlanması konusunda yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.