Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, fiyat istikrarına kalıcı olarak ve daha düşük maliyetle ulaşabilmek için bazı konularda ilave çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu konulardan birincisi, iktisadi birimlerin konjonktürel dalgalanmaları yönetme konusunda koordineli ve ortak bir çaba göstermesi, ikincisi ise enflasyon katılığını artıran ve para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğini azaltan yapısal konularda ilerleme sağlanmasıdır." dedi.

Çetinkaya, "Önümüzdeki dönemde gıda fiyatlarına dair sistematik, yapısal ve uzun vadeli bir bakış açısı geliştirilmesi gerekmektedir. Bu yöndeki çabalar son dönemde artış göstermiştir." ifadelerini kullandı. 

"Tasarruf sorunumuzu henüz çözülemedi"

Tasarruf sorununun henüz çözülemediğini kaydeden Çetinkaya, "Tasarruf sorunumuzun henüz çözülmüş olduğunu söyleyemeyiz. Merkez Bankası olarak araştırma gündemimizin önemli maddelerinden biri de bu konuyu derinlemesine incelemek olacak." şeklinde konuştu. 

Çetinkaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Fiyat istikrarının ekonomik istikrar açısından önemine ve tüm ekonomik aktörlere sağlayacağı kazanımlara dair farkındalığın artırılması temel önceliklerimizden birisi olacak."