İZMİR (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 2012 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını yarın Manisa'da açıklayacağı bildirildi.
Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, son 10 yılda ihracatını yüzde 1632 artıran Manisa, yarın 4 programa ev sahipliği yapacak.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOBS) Lojistik Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyonların ilkinde; Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını kamuoyuna açıklayacak. Büyükekşi, ayrıca Manisa'da 2011 yılında sanayi ve tarım sektörlerinde en fazla ihracat yapan ilk üç firmalara başarı ödülü verecek.
İkinci organizasyonda ise dünyanın en büyük 4. çikolata üreticisi olan Ferrero Çikolata'nın Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni fabrikasının temeli atılacak. Diğer etkinliklerde ise İstanbul Sanayi Odası'nın 2010 yılı Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 32 firma ile Manisa İli Kurumlar ve Gelirler Vergisi rekortmenlerine ödül verilecek.
Etkinliklere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılmasının beklendiği bildirildi.

-MOSB Başkanı Türek-

MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, 1 Mart'ın Manisa açısından tarihi bir gün olacağını, Türkiye'de son 10 yılda ihracatını en fazla artıran il olan Manisa'nın başarılarının tesadüfi olmadığını kamuoyuna göstermek istediklerini belirtti.
Manisa'nın 2001 yılında 200 milyon dolar seviyesinde olan ihracatını 2011 yılında yüzde 1632 oranında arttırarak 4.3 milyar dolar seviyesine çıkardığına vurgu yapan Türek, ''Bu başarımızı Manisa'ya yapılacak yeni yerli ve yabancı yatırımlarla arttırarak sürdürmek istiyoruz. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine 30 milyar dolar katkı sağlayan bir kent olmak istiyoruz'' görüşünü belirtti.