ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sivil havacılıkta 2003 yılından itibaren serbestleşmeyle büyük bir gelişme kaydedildiğini söyledi.

Havacılık sektöründeki istihdam ve cironun hesaplanması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen yazılım sistemi ile işletmelerin, veri girişlerini şifreli doğrulama kodu içeren bağlantı adresleri ile web üzerinden yaptığı anlatan Yıldırım, "Bu yazılım sistemiyle ülkemizde havacılık sektöründe istihdam ve ciro miktarlarını tespit ettik. Önümüzdeki yıllarda da bu bilgilerin hızlı ve doğru bir şekilde hesaplanması mümkün olacak" diye konuştu.

İstihdam 3, ciro 10 katına çıktı

Türk sivil havacılığının 2003 yılında 65 bin olan çalışan sayısının 2012 sonu itibarıyla 167 bin 161 kişiye, 2,2 milyar dolar olan cirosunun da 21,4 milyar dolara yükseldiğini belirten Yıldırım, istihdam ve ciro artış rakamlarının son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, istihdamın geçen yılsonu itibarıyla 2003 yılına göre 3, cironun ise 10 katına çıktığını belirtti.

Dünyada havacılık sektöründe 57 milyon kişinin istihdam edildiğini ve sektörün yıllık cirosunun da 2,2 trilyon dolar olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye’de ise 167 bin 161 personelle 21,4 milyar dolar ciro elde edildiğini kaydetti. Yıldırım, dünya havacılık sektörü pastasında Türkiye'nin daha fazla pay alması için çalıştıklarını dile getirdi.