İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin, Skytrax'ın değerlendirmesine göre, "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçildiğini hatırlatarak,  "İnşallah çalışarak, seneye dünya birinciliğini de alırız" diye konuştu.

Kotil, havacılık sektörüne yönelik araştırmalarıyla tanınan Skytrax'ın "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" ödülünü THY'ye vermesi nedeniyle Atatürk Havalimanı Ali Sürmen Toplantı Salonu'nda yapılan kutlama töreninde çalışanlarla buluştu.

Törende konuşan Kotil,  Skytrax'ın yılda bir defaya mahsus olmak üzere dünya çapında araştırmalar yaptığını hatırlattı.

Kotil, araştırmada internet üzerinden 18 milyon yolcuya ulaşıldığını belirterek, "Orada da değişik kategorilerde değerlendirme yapılıyor. Biz birçok kolda ya ikinci ya üçüncü olduk. Onları saymıyoruz artık. Ama son üç yıldır Güney Avrupa'nın en iyi havayoluyuyuz. Aynı zamanda Business Class ikramında dünyanın en iyi havayoluyuyuz. Bu sonuçlar, THY'den daha iyi hizmet veren havayolu yok anlamına da geliyor" diye konuştu.

Temel Kotil, şöyle devam etti:

"Turkish Ground Service (TGS) şirketinden bir arkadaşımız az evvel 'dünya birinciliğini istiyoruz' dedi. İnşallah çalışarak, seneye dünya birinciliğini alırız. Bunlar çok önemli şeyler. Pazarlama adına bize iyi güç veriyor ve yolcumuzun bizi tercihini sağlıyor. Avrupa birinciliği deyip de geçmeyin çünkü burası, havacılıkta gözbebeği olan bir yerdir. Dünya yolcusunun üçte biri, aşağı yukarı 1 milyar 100 bini Avrupa eksenlidir. Biz onların beğenisini almış oluyoruz."

Toplantıda, tek tek söz alarak, ödülle ilgili düşüncelerini paylaşan THY çalışanları konuşmaların ardından birlikte pasta kesti.