ANKARA - Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de şeker ve çikolata tüketiminin yüzde 70’inin bayramlarda gerçekleştiğini söyledi.

Şekerleme ve çikolata satışlarının Ramazan Bayramı'nda yaklaşık yüzde 25 arttığını ifade eden Kopuz, en çok ikram edilenlerin renkli akide şekerleri ve çikolatalar olduğunu anlattı.

Kopuz, bayramlarda ikram edilen şeker ve çikolataya geçen yıl toplam 550 milyon lira harcandığını belirterek, "Bu yıl ise bayramlarda söz konusu harcamanın yüzde 10 artarak yaklaşık 600 milyon lira olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

En çok "kağıtlı şeker" tercih ediliyor

Ankara Ulus'ta şeker satışı yapan Sadık Yüksel ise fiyatlarda geçen yıla göre yüzde 5 artış olduğunu belirterek, müşterilerin sıcak hava dolayısıyla kağıtlı şekeri, çikolata ve akide şekerinden daha çok tercih ettiğini aktardı.

Şeker fiyatlarının 7-15 lira, çikolata fiyatlarının ise 14-50 lira arasında değiştiğine işaret eden Yüksel, satışların istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.