Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Aliş, ihracat hedeflerinin 1,5 milyar dolar olduğunu söyledi.
Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) Başkanı Latif Aral Aliş, bu yıl savunma ve havacılık sanayi sektöründe ihracat hedefini 1,5 milyar dolar olarak belirlediklerini söyledi.
Aliş, savunma ve havacılık sektöründe sürekli bir gelişme ve ilerleme yaşandığını, ihracatın son yıllarda düzenli olarak arttığını vurguladı. Sektörün ihracatının 2008-2010 yılları arasında 600 milyon dolar civarında bulunduğunu belirten Aliş, 2011 yılında 800 milyon dolara, 2012 yılında ise 1,3 milyar dolara ulaştığını ifade etti.
Aliş, savunma sanayi ihracatının 2013 yılının ilk 2 aylık döneminde de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artışla 164 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Savunma ve havacılık sanayi sektörünün 2013ihracat hedefini 1,5 milyar dolar olarak belirlediklerine işaret eden Aliş, şöyle konuştu:
"Birlik olarak 2013 ve izleyen yıllarda hedeflerin gerçekleştirilmesi için aktif olarak çalışacağız. Artık savunma sanayinde (ihracatçı ülkelere ihracat yapabilen) bir konuma geldik. Örnek olarak, sektörün en fazla ihracat yaptığı ülke olan ABD, 2012 yılında sektör ihracatımızdan yüzde 39 pay aldı. Daha alınacak çok yol var. Önemli olan nihai ürünü, asıl çözümü, çeşitlendirilmiş olarak ve geniş finansal olanaklarla sunabilmek. Bunu zaman zaman yineliyoruz; küresel olarak oturmuş bir sistem var ve bunu zorlamaya çalışmak bile çok çaba gerektiriyor."
Aliş, mevcut pazarlara ek olarak Orta Asya ve Uzak Doğu bölgeleri ile olan iş hacminin daha da gelişmesini ve Afrika'nın öncelikli pazarlar arasına girmesini beklediklerini kaydetti.