İSTANBUL 

AA muhabirinin TUİK'in nisan ayı hanehalkı işgücü istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, sanayi sektöründe istihdam edilenlerin sayısı tarihinde ilk defa 5 milyonun üzerine çıktı.

Bu yılın nisan ayında sanayide istihdam edilenlerin sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında artarak, 5 milyon 30 bin kişi ile tarihi zirvesine yükseldi. 2012 Nisan ayında sanayide istihdam edilen kişi sayısı 4 milyon 792 bin düzeyindeydi.  2013 Nisan ayında sanayi sektöründeki istihdam bir önceki aya göre 82 bin kişi arttı.

Sanayide istihdam edilen 5 milyon 30 bin kişinin 4 milyon 710 bini imalat, 215 bini elektrik, gaz, buhar, su temini ve kanalizasyon ve 105 bini madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe çalışıyor. Sanayideki istihdam 2012 Kasım ayından itibaren aylık bazda birikimli olarak artışını sürdürerek,  son altı aydaki artış miktarı yaklaşık 300 bin oldu.

Bu yılın nisan ayında istihdam edilenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 61 bin kişi artarak 24 milyon 630 bin kişiden 25 milyon 691 bin kişiye yükseldi. Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 47 bin kişi, sanayi sektöründe çalışan sayısı 238 bin kişi, inşaat sektöründe çalışan sayısı 162 bin ve hizmetler sektöründe çalışan sayısı 611 kişi arttı.

"Sanayideki istihdam yeni rekorlar kırmaya devam edecek"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunarak, açıklanan nisan ayı istihdam rakamlarının Türkiye'nin sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Bakan Ergün, "Uygulamakta olduğumuz teşvik politikası ve ekonomi yönetimindeki kararlı tutumumuz sanayimizin gelişmesine destek olmaktadır. Eminim ki önümüzdeki dönemde dünyada krizden kurtulma sinyallerinin gelmesiyle birlikte işsizlik rakamları çok daha aşağı seviyelere gerileyecek, sanayideki istihdam da yeni rekorlar kırmaya devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.