ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Uluslararası Şeyl Petrol ve Gaz Konferansı'nın çıkışında sorularını yanıtladı.

Silivri'de doğalgaz bulunduğu haberleriyle ilgili Yıldız, ''Buradaki gazın ekonomikliği, fizibilite çalışmaları tamamlanmış değil. Bir gaz bulundu ama Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyormuş gibi değerlendirilmesi doğru olmaz'' dedi.

Bakan Yıldız, ikinci nükleer santral projesinin hangi ülkenin üstleneceğiyle ilgili diğer bir soruya şu yanıtı verdi:
''Normalde bunu sonuçlandırıyorduk ama karar vermeye yakın bir zamanda iki ülkenin rekabet adına ayrı ataklar yaptığına şahit olduk. Bu, Türkiye'nin çıkarı adına olumlu bir gelişme. Bu yarışta bir kısım ülkeler daha ileride, bir kısmı daha geride. Türkiye bu yarışta inşallah kazançlı çıkmış olacak. Sonlarına doğru geliyoruz artık.''

Bakan Yıldız, "TPAO'nun, MTA'nın yaptığı sismiklerde, Konya, Ankara ve Kırşehir'de de kaya gazı ile ilgili bir takım bulgulara ulaştık. İç Anadolu'da da bu çalışmalarımız yoğunlaştırdık'' dedi.

TPAO ile Shell işbirliğinde Diyarbakır'daki Sarıbuğday-1 sahasında kaya gazı çalışmalarına başlandığını anımsatan Yıldız, ''Burada 3 bin metrelere ulaştık, hedefimiz 4 bin 500 metrelere ulaşmak. Kapasite varsa bunu belirlemek ve yer altı jeolojisini çıkarmak istiyoruz'' diye konuştu.