İSTANBUL - Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, et piyasasının sakin olduğunu, bu nedenle kırmızı et fiyatında artış beklenmediğini kaydetti.

Bılıkçı, yaptığı açıklamada, bu yıl ramazan ayı yaklaşırken kırmızı et piyasasında durgunluk olduğunu, talep azlığı nedeniyle fiyatların sabit kalacağı tahmininde bulundu.

''Bu sene piyasa oldukça sakin. Bundan dolayı kırmızı et fiyatlarının artmasını beklemiyoruz. Sabit bir şekilde duracağını düşünüyoruz'' diyen Bılıkçı, ramazanda kırmızı et talebinin karşılanması için yeteri kadar hayvan olduğunu anlattı.

Hayvan sayısında sıkıntı yaşanmayacağını vurgulayan Bılıkçı, şöyle konuştu:

"Ama ete olan talep artarsa sıkıntı olabilir. Ama bu konuda da bakanlığımızın çok tedbiri oldu. Bakanlığımız fiyatları kontrol altına almak için Et ve Süt Kurumuna ithalat yetkisi vermişti. Bunun yanında TİGEM tarafından da hayvan ithalatı izni verildi. Tüm bu tedbirlerden sonra bir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum. Bunun yanında ramazanda ekstra ithal et olacağını beklemiyoruz. Şu anda buna gerek yok ama 1 hafta sonra ne olacağını bilemeyiz. Ama şu anda böyle bir şeye gerek yok.''