Piyasalar bir haftadır içinde bulunduğu yatay bandı yukarı yönlü kırmayı deniyor.
ABD'de Dow Jones endeksi günü önceki kapanışa göre yüzde 0,65 oranında yükselerek 2 Mayıs tarihinden beri yaptığı en yüksek kapanış olan 13.250 puandan kapatırken, Almanya'da DAX endeksi de günü yüzde 0,71 oranında yükselişle 2 Nisan tarihinden  bugüne en yüksek kapanış olan 6.996 puandan tamamladı. Dow Jones endeksinin 2012 yılı zirvesi 13.338 puanda, DAX endeksinin 2012 yılı zirvesi ise 7.194 puanda bulunuyor.
Analistler dünkü yükseliş isteğinin, küresel piyasalarda ABD'de açıklanan olumlu makroekonomik verilerle duraklayan yükseliş trendinin, satış baskılarının sınırlı kalmasıyla tekrar devam edebileceği yönünde işaret olarak algılanabileceğini belirtiyor.
Yurt içinde ise hem küresel piyasalarda devam eden risk iştahı hem de MB PPK kararlarının özellikle banka hisseleri ve tahvil-bono piyasasına olumlu etkisiyle, güne yüzde 7,90 seviyelerinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7,74'e kadar gerilerken, İMKB 100 endeksi ise banka hisseleri önderliğinde 65.000 puan sınırına yükseldi.
Merkez Bankası dün politika faizinde ve faiz koridorunda herhangi bir değişikliğe gitmezken TL zorunlu karşılıklarla ilgili yaptığı düzenlemelerle piyasaya yaklaşık 5,6 milyar dolarlık bir ek likidite sağlanmasının yolunu açtı.
Bugüne gelindiğinde yurt içinde bayram tatili öncesi son işlem gününde yükseliş eğiliminin korunabileceğini belirten analistler, küresel piyasalardaki olumlu seyrin Asya borsaları tarafından da desteklendiğini ve petrol ve altın fiyatlarının yatay seyrine devam ettiğine dikkati çekiyorlar. İMKB 100 endeksinin teknik görünümünü de değerlendiren analistler 65.200 puanda bulunan direncin kırılması durumunda yükselişin hızlanabileceğini, olası kar satışlarında ise 64.200 seviyesinin kısa vadeli destek olarak takip edilmesi gerektiğini kaydediyorlar.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

11.00 Avro bölgesi cari işlemler dengesi (Haziran)
12.00 Avro Bölgesi dış ticaret dengesi (Haziran)
16.55 ABD Michigan Üni. güven endeksi (Ağustos)
17.00 ABD Öncü göstergeler (Temmuz)