Karadeniz'de son günlerde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle avcılığa ara verilmesi, başta palamut olmak üzere balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sert esen rüzgarın avcılık yapmaya müsaade etmediğini söyledi.

Avın azalmasının beraberinde fiyatların yükselmesini getirdiğini vurgulayan Bayrak, bu durumun geçici olmasını umut ettiklerini dile getirdi.

Özellikle palamut fiyatlarındaki artışa dikkati çeken Bayrak, "Uzun süredir bol miktarda avlandığı için fiyatlar düşüktü. Avcılığı azalınca onun da fiyatı yükseldi. Umarım hava koşulları düzeldikten sonra avcılığı kaldığı yerden devam eder." dedi.

Tane fiyatı 9 liraya yükseldi

Balıkçı İbrahim Gündoğdu ise uzun süredir tanesi 5 liradan satılan palamudun fiyatının 9 liraya yükseldiğini belirtti.

Fiyatların yükselmesiyle satışların da azaldığına işaret eden Gündoğdu, "Palamut bu sezon çok avlandığı için vatandaş bolca tüketme fırsatı buldu. Şu an hava şartları avcılık için uygun değil. Dolayısıyla avcılık azaldı. Bir hafta önce tanesini 5 liraya sattığımız palamut, şimdi 9 liraya satılıyor. Eğer hava şartları böyle devam ederse yine artacaktır. İnşallah havalar düzelir ve fiyatlar normale döner."

Gündoğdu, palamudun yanı sıra diğer balık türlerinde de fiyatların 2 ila 4 lira arasında arttığını kaydetti.