Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin ve Sinop'a yapılacak nükleer santrallerin 7,2 milyar dolarlık ithalatı engelleyeceğini belirtti. Yıldız, Akkuyu'daki çalışmalar için, mevzuata aykırı bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Bakan Yıldız Dicle Elektrik'in abone borçlarının faizlerinin silindiğini bildirerek, bunun maliyetinin şirketi ilgilendirdiğini söyledi. Bakan Yıldız, "Bundan sonra özel şirketin de kamunun da oradaki vatandaşlarımıza gösterdiği bütün yakınlıklar... Bundan sonra artık elektrik kesilmek zorunda kalacak. Faizini sildi, indirimini yaptı, 'abone ol' dedi, buna rağmen olunmuyor, bundan sonra elektrik kesilecek" yorumunda bulundu.
Yıldız, Afşin Elbistan'daki kömür sahalarının değerlendirilmesiyle ilgili, "Birleşik Arap Emirlikleri'nden TAQA'nın siyasi gerekçelerle mi termik santraller kurmayı iptal ettiği yönündeki soruya, "(Öyle olduğunu ümit etmem, inşallah siyasi değildir) dedim. Her türlü yönetim kurullarıyla alakalı kararlarını çıkarttılar. Bundan sonra da bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Orada 4,2 milyar ton kömür var ve mutlaka değerlendirilmesi lazım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı bütçeleri komisyonda kabul edildi.