ANKARA 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başkentte bir otelde düzenlenen imza törenindeki konuşmasında, sözleşmenin, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına bağlı iş yerlerinde çalışan yaklaşık 20 bin üyeyi ilgilendirdiğini söyledi.

Sözleşmenin çözüm odaklı ve uyumlu bir müzakerenin ardından başarıyla neticelendirildiğini dile getiren Yılmaz, 2 yıl süreyle geçerli olacak sözleşmeyle gerek ücret, gerekse sosyal haklarda düzenlemeler yapıldığını aktardı.

Milli Savunma Bakanlığı olarak, savunma sanayinin güçlenmesi ve dışa bağımlılığın azalması için gecesini gündüzüne katan çalışanların sorunlarına duyarsız  kalmalarının mümkün olmadığını aktaran Yılmaz, ''Bundan sonra el ele verip çalışacağız. Bu ülke, Türkiye hepimizin. Güçlendirirsek hepimiz güçlenmiş olacağız. Türkiye zayıflarsa hepimiz zayıflamış olacağız. Hepimizin menfaati tek bir noktada" dedi.

Yılmaz, 20 bin aileyi ilgilendiren sözleşmeyi masada çözdüklerini belirterek, taraflara iyi niyet ve anlayışlarından dolayı teşekkür etti ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal da her iki tarafın kazanımlarıyla biten bir toplu sözleşme imzaladıklarını belirterek, ''Üyelerimizin özlemle beklediği toplu iş sözleşmemizi kazanımlarımızı koruyup haklarımızı geliştirerek masada çözümledik. Sözleşmeyi uzun yıllardan sonra Yüksek Hakem Kurulu değil, sendikamızın tabanı sonuçlandırdı'' dedi. 

Konuşmanın ardından toplu iş sözleşmesi, Bakan Yılmaz ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek arasında imzalandı.

Bu sırada söz alan Atalay, yerli otomobil yapılmasına yönelik talepleri hatırlatarak, ''Patronlardan ses çıkmıyor. Burada çok iyi yetişmiş 20 bin işçimiz var. Bu işi, bu topluluk yapsın. Tank yapıyoruruz, top, gemi, silah yapıyoruz. O beceri bizim arkadaşlarımızda mevcut'' dedi.

İmza töreninin ardından Bakan Yılmaz'a çiçek ve Türk bayrağı takdim edildi.