İSTANBUL
Seçim dönemleri ve döviz kurlarına bağlı fiyat artışları 2015'te motosiklet satışlarını etkiledi. Yüzde 8 küçülen motosiklet sektöründe satışların 165 bine kadar gerilemesi bekleniyor.

AA muhabirine, 2015 yılı değerlendirmesini yapan Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Nihat Çadırcı, sektörün 2016 yılına ilişkin hedefleri hakkında da bilgi verdi.

Çadırcı, satılan motosikletlerin yaklaşık yüzde 35'inin ithal, yüzde 65'inin yerli montaj olduğunu aktararak, "2015 yılında pazar önceki seneye göre yüzde 8 küçüldü. Pazarın 165 bin seviyelerinde gerçekleşmesini beklemekteyiz" dedi.

Çadırcı, bu yıl motosiklet pazarında genişleme beklemediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız coğrafyanın getirdiği bir takım negatif etkiler, Rusya ile ilgili gelişmeler ve döviz kurlarına bağlı yaşanacak fiyat artışlarının verdiği olumsuzluklar nedeniyle pazarda büyüme beklemiyoruz. Motosiklet satışlarının 2016 yılında da 165 bin seviyesinde kalması bekleniyor. Ayrıca ehliyet sınıflarının yeniden belirlenmesi ile Ocak 2016'da uygulanacak yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği Yasası'nın müşteri tercihlerinde  kaymaya neden olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.