İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Expo Center'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu'nun (IBF) açılışında yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye'nin büyüme hızının yeniden artacağını söyledi.

Erdoğan, 2011 yılı itibariyle Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla'yı, geçen 10 yılda, 230 milyar dolardan 772 milyar dolara çıkardıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

''Yine bu dönemde ihracatımızı 36 milyar dolardan geçtiğimiz ay itibariyle 147 milyar dolar seviyesine getirdik. Avrupa Birliği üyesi ülkelerle ihracatımızda düşüş söz konusu ama orada düşüş olurken, dünyanın değişik pazarlarında kendimize farklı pazarlar oluşturmak suretiyle bu açığı kapatıyoruz.

Birileri çıkıp, şunu söyleyebilir; 'Bu pazarlar güçlü pazarlar değil'. Bunlar hayatlarında hiç tüccarlık yapmadılar. Sattığın malın, güçlü pazarı, zayıf pazarı olur mu? Sen malını nereye satarsan sat. Bundan dolayı tüm ihracatçı kardeşlerimi kutluyorum.

Merkez Bankamızın rezervi, göreve geldiğimiz 2002'de 27,5 milyar dolardı. Şimdi Merkez Bankamızın rezervi 112 milyar dolara ulaştı. İnşallah 2023 Türkiyesi'nin Merkez Bankası rezervi trilyon dolarla konuşulur hale gelecek.''

İslam dünyasına ideal bir model

Başbakan Erdoğan, MÜSİAD'ın 1990'dan beri Türkiye'de başarılı şekilde hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

MÜSİAD'ın gücünü bu milletten aldığını, bu milletin içinden çıkan iş adamlarından aldığını ifade eden Erdoğan, ''MÜSİAD'ın, bir sivil toplum örgütü olarak, bulunduğu coğrafyada bütün İslam dünyası için ideal bir model teşkil ettiğine inanıyorum'' diye konuştu.