ANKARA - Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Zafer Çağlayan, Türkiye'nin küresel rekabet gücü sıralamasında 16 basamak birden atladığını hatırlatarak, Türkiye'nin küresel rekabette ''parlayan elmas'' gibi olduğunu ifade etti. 

Dünya Ekonomik Forumu'nun ''Küresel Rekabet Gücü Raporu''na göre geçen yıl 142 ülke arasında 59'uncu sırada yer alan Türkiye'nin bu yıl 16 basamak yukarı çıkarak 144 ülke arasında 43'üncü sıraya yerleştiğini belirten Çağlayan, ''Bu muazzam bir sıçrama. Bu başarı çok az ülkenin gerçekleştirebileceği bir ilerlemedir'' dedi.  
Türkiye'nin Kazakistan'ın ardından en iyi sıçrama yapan ikinci ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken Çağlayan, şunları kaydetti: 
''İftiharla söylüyorum; küresel rekabette şimdiye kadarki en iyi konumumuza yükseldik. Ben bunu vatandaş-iş dünyası-devlet ve STK'ların ortak bir başarısı olarak görüyorum. Rapor'da (Türkiye'nin 2011'de ulaştığı yüksek büyüme hızı, yakaladığı makroekonomik istikrar, mali sektörün sağlam yapısı, yerel piyasada ve özellikle mal piyasasında ulaşılan rekabet düzeyinin ülkemizin genel rekabet düzeyini olumlu yönde etkilediği) söyleniyor. Bunların görülmeye başlaması sevindirici bir şey.''