Küresel piyasalar dün açıklanan makro ekonomik verilerdeki iyileşmenin etkisiyle günü yükselişlerle kapattı.
Avrupa hisse senedi piyasaları açıklanan eylül ayı PMI verilerinin ağustos ayına göre iyileşmeyi işaret etmesi ve İspanya'nın yardım talebinde bulunacağına yönelik açıklamalar sonrasında yüzde 2'yi aşan yükselişler görüldü.
Almanya'da DAX endeksi günü önceki kapanışa göre yüzde 1,53 oranında yükselişle 7.326 puandan kapatırken böylece bir önceki gün kayıplarının tamamını geri almış oldu. İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,98 oranında değer kazanırken Fransa'da CAC 40 endeksinin yükselişi ise yüzde 2,39 olarak gerçekleşti.
Yurt içinde tahvil-bono piyasasında enflasyon görünümündeki olası bozulma nedeniyle özellikle kısa vadeli tahvillerin faizlerindeki yükseliş yavaşlasa da devam etti. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7,58'den başladığı günü yüzde 7,60'dan kapatırken hisse senedi piyasalarında ise alıcılı bir seyir hakimdi.
İMKB 100 endeksi gün içinde bir ara 66.000 puanın altına kadar gerilese de Avrupa borsalarındaki olumlu seyre açıklanan PMI verisindeki yükselişin etkisiyle geç de olsa ayak uydurdu ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,54 oranında yükselişle kapattı.
Analistler veri gündemi açısından sakin geçecek bugün için iç dinamiklerin ve Avrupa'da İspanya ve Yunanistan ile ilgili haberlerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirtiyor.
İMKB 100 endeksinin kısa vadede alçalan kanal içinde bulunduğunu kaydeden analistler 67.600 seviyesinin bu kanalın direnci konumunda olduğunu belirtiyor. Destek olarak ise 65.800 seviyesinin öneminin arttığını ifade eden analistler bu seviyenin kırılması durumunda satış baskılarının artabileceğini tahmin ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle;

12.00 Avro bölgesi, ağustos ayı ÜFE
16.45 ABD, eylül ayı ISM New York