İSTANBUL - 21. Ev Tekstili Fuarı'nın (EVTEKS) açılış kurdelesini kesen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçen yıl 13,1 milyar dolarlık hacme ulaşan ev tekstili sektörünün paydaşlarıyla bir araya geldi.

CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuar alanındaki stantları gezerek tekstil alanındaki yeni üretimleri inceleyen Zeybekci, 1993 yılında kurduğu ve şimdi eşi Ayşen Zeybekci tarafından yönetilen Turkuaz Tekstil standına da uğradı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, şu anda eşinin şirketi kendisinden daha iyi yönettiğini söyledi.

Zeybekci, "O dönem 16 çalışanla kurduğumuz firmamız artık 800'ün üzerinde çalışanımızla gurur duyduğumuz bir aile oldu. Biz ülkemize hizmet etmeye çıktığımızda işler arkadaşlarımızla birlikte Ayşen Hanım'a kaldı. Hem çocuklara bakıyor hem işlere bakıyor hem de bana bakıyor sağolsun" ifadelerini kullandı.

"Mutlu bir evliliğin sırrı nedir" sorusunu yanıtlayan bakan Zeybekci, "Saygı, kayıtsız şartsız birbirini desteklemektir. Bunlar olduktan sonra zaten mutluluk geliyor" dedi.

"Köpük açıklaması"

Daha önce yaptığı "Kurdaki köpük yakında silinecektir" açıklamaları sorulan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Söylediğim şu anda gerek faizin üzerinde gerekse kurun üzerinde seçimleri fırsat bilen bazı spekülasyon amaçlı bazı maniplasyonların bundan rant sağlamaya çalışanların sebep olduğu bir köpük var değerlendirmemdi. O marj da 2, 75'ler seviyesinden 2,57'lere kadar indi. Öngörülerimiz biraz daha ineceği yönünde. İnmesi iyi midir kötü müdür bunu tartışmıyorum. Ama bir miktar daha inmesini bekliyoruz. Bu inişin de faizde kendisini göstermesi dolayısıyla da enflasyon üzerindeki etkilerinin 2015 yılında görülmesini bekliyoruz.

Şu anda bir miktar daha köpük var, faizin üzerinde daha çok bir marj var… Ancak '8 Haziran'daki seçim sonuçları net bir şekilde artık algılanmaya başladığı için piyasalar bunu satın almaya başlar ve 8-9 Haziran'mış gibi davranmaya başlar' dediğimiz bu günlerdi. Önümüzdeki günlerde bunun çok net bir şekilde yaşandığını göreceğiz."

Kurda sabitlemenin serbest piyasa ekonomilerinde mümkün olmadığını anlatan Zeybekci, piyasanın kendi şartları içinde dengelenmesi gerektiğini söyledi.

"Çocuklarımız  özlem duyuyor babalarına"

Bakan Zeybekci'nin kabinenin en fazla seyahat eden bakanlarından biri olmasının eşi tarafından nasıl karşılandığının sorulması üzerine bakanın eşi Ayşen Zeybekci, şu yanıtı verdi:

"Nihat Bey'den şikayetçi olmam mümkün değil. Ondan Allah razı olsun çünkü yaptığı şeyler önemli… Gerçekten memlekete sahip çıkıyor. Memleket için çalıştığından dolayı şikayetçi değiliz ama özlüyoruz. Aile olarak özlüyoruz. En çok da çocuklarımız  özlem duyuyorlar babalarına. Onun dışında bir şikayetimiz yok. Haftalar boyu eve gelemediği oluyor, geç gelip erken çıkmasından dolayı gelmiş olmasının fazla bir şey ifade etmediği zamanlar da oluyor."